Prinsessans liv efter bröllopet

Anonym eller offentlig?Hur kommer prinsessan Madeleine leva efter sitt bröllop med Jonas Bergström?
Den frågan är ju egentligen omöjlig att svara på för oss utomstående, men jag skall i all anspråkslöshet göra ett försök.
Ett alternativ för prinsessan är att följa i sina tre äldsta fastrars spår; flytta in i en större villa eller ett mindre slott och därefter leva ett relativt anonymt liv.
Hon kan också fortsätta med sina representativa plikter och på så sätt bli den "nya" prinsessan Christina.

Personligen tror jag att uppmärksamheten runt prinsessan Madeleine kommer bli ännu större efter bröllopet, inte minst från internationella medier. Kontrasterna mellan henne och kronprinsessan kommer möjligen att skärpas; Madeleine och Jonas blir något slags jetset-par, medan tronföljarparet får en något mer seriös framtoning. Den yngsta prinsessans eventuella barn kommer antagligen också få mycket friare uppfostran, trots att de förmodas bli prinsar och/eller prinsessor.

Rosendals slott.Var skall då det blivande hertigparet av Hälsingland och Gästrikland bosätta sig? En rimlig gissning är i Stockholmsområdet och för att vara specifika så kan kungliga Djurgården tänkas vara ett rimligt förslag.
   I onsdagens SvD skriver reportern Catarina Hurtig: "Jag slår ett slag för Rosendals slott på Djurgåren. Det är nära stan men ändå ett kungligt slott."
Det forna lustslottet Rosendal byggdes på 1820-talet åt Bernadotternas stamfader, Karl XIV Johan, och ritades av Fredrik Blom. Idag är det öppet för allmänheten och fungerar som museum.

Villa Beylon.Catarina fortsätter.
"Villa Beylon där Christina och Tosse bodde förut har också nämnts som kunglig bostad - det ligger vid Ulriksdals slott."
Prinsessan Christina och Tord Magnuson flyttade in till Villa Beylon 1974, samma år som bröllopet, och utflyttningen skedde 2006. Sistnämnda föregicks av en uppmärksammad fest.
Villan uppfördes första gången 1772 och var en gåva från Gustav III till Jean Francois Beylon, efter sina tjänster i det svenska hovet. Idag ägs huset av Michael Storåkers, vd för pr-företaget Storåkers McCann Sverige.
  
Grönt hus på Djurgården.Ytterligare ett förslag, från Svensk Damtidning, är en grön villa i Djurgården med en stor, familjevänlig trädgård. För tillfället bor det enligt tidningen ett äldre par som dock inte är främmande för att flytta därifrån.

Med tanke på många republikaners förslag på ett dubbelbröllop för de båda prinsessorna, just för att "få ner kostnaderna", är det ju märkligt att ingen har kommit med idén om att de båda systrarna med makar skall bosätta sig i Haga slott. Ett kungligt kollektiv, kanske inte vore så dumt..?

Faksimil: Svensk Damtidning.

Kommentarer
Postat av: Anita

Hej Johannes.

150 poäng av 10 möjliga till dig för dina superheltäckande och bra inlägg. Vet ingen tidning som skrivit lika mycket som du om förlovningen. Samma gäller för en massa andra saker som du skrivit om. Verkar som fler och fler på SD också upptäckt din blogg. Kul.

Ha det bra och kram.

2009-08-14 @ 18:57:13
URL: http://rubin.bloggspace.se
Postat av: Martine

Hei :) Takk det samme! Du skriver mange meget interessante innlegg! Jeg følger også din blogg videre! :)

2009-08-15 @ 23:45:51
URL: http://cremefraiche.blogg.no

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0