Kungafamiljens privata Nobelmiddag för pristagarna

I går kväll ägde Kung Carl Gustafs middag för Nobelpristagarna rum - och de kungliga syskonen fick mest uppmärksamhet.
150 gäster var inbjudna till gårdagens privata middag som tog plats i Karl XI:s galleri, Kungliga Slottet. De kungliga representerades av hela kungafamiljen samt prinsessan Christina fru Magnuson med make Tord och framlidne greve Lennart Bernadottes två äldsta barn i andra äktenskapet Bettina och Björn Bernadotte.
Gästerna hälsades välkomna av Kungaparet i Slottets balsal; Vita Havet och satte sig därefter till bords. I och med att Nobelpristagarna även på denna middag var hedersgäster fick de medlemmar från kungahuset till bords, i den mån de räckte till. Till exempel hade drottning Silvia litteraturpristagaren Jean-Marie Gustave le Clézio till bordet.
De inbjudna gästerna är främst anhöriga till pristagagarna, så detta kan på många sätt kallas "Den privata Nobelfesten".

Systrarna kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine lockade till sig alla blickar i går kväll. De hade vid detta tillfälle utsläppt hår, vilket är ovanligt i sådana här sammanhag eftersom smyckena måste få fäste. Kronprinsessan hade ett mycket litet briljantdiadem, medan prinsessan bar ett smycke i form av en blomma.
För herrar gällde, liksom onsdagens Nobelmiddag, frack och för damerna aftonklänning, vilket ju naturligtvis i högsta grad också gällde de kungliga.
Drottning Silvia, också hon med (halvt) utsläppt hår, återanvände den klänning hon bar på statsbesöket i Österrike i november 2007.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0