Friherrinan Sybilla - kusin med de svenska kungabarnen

Sybilla von Dincklage är den av prinsessan Margarethas barn som syns mest vid sin mors sida - trots att hon bor i Tyskland och modern i London!
Sybilla Louise Ambler föddes i London den 14 april 1965 som äldsta barnet och enda dotter till prinsessan Margaretha och affärsmannen John Ambler. Hon döptes efter sin mormor Sibylla samt drottning Louise. Hennes farbror; den nuvarande kungen Carl XVI Gustaf var vid den här tiden kronprins och på tronen satt hennes morfarsfar Gustaf VI Adolf.

Vid hennes födelse sa hennes far,den 41-årige John Ambler att dottern var "den vackraste som finns" och visst väckte den lilla flickan uppmärksamhet här i Sverige. När kungen var i England och hälsade på Margaretha satte han sig på golvet och lekte med sin sondotterdotter Sybilla, vilket har förevigats av den legendariske fotografen Lennart Nilsson.

Sybillas mormor; prinsessan Sibylla sa i en intervju att det var lättare att ta flyget till Margaretha i London och Birgitta i München, än det var att besöka Désirée i Västergötland, så Sybilla hade möjlighet att träffa sin mormor relativt ofta fram till hennes död 1972.
image132 image134
Vänster bild: De stolta föräldrarna prinsessan Margaretha och John Ambler till Sybilla.
Höger bild: Sybilla leker med sin morfarsfar Gustaf VI Adolf. Föräldrarna tittar glatt på.


I juni 1974 fick Sybilla Ambler tillsammans med sina syskon och kusiner vara tärna på sin yngsta moster, prinsessan Christinas bröllop.  Men trots viss uppmärksamhet var uppväxten i England på det hela taget anonym och hennes familj kunde leva som vilken annan familj som helst.
Med tiden gick det dessvärre dåligt med affärerna för pappa John Ambler och familjen var tvungen att sälja det stora huset som syskonen Ambler hade vuxit upp i. Kanske var det ett hårt slag för barnen, men de var trots allt i 20-årsåldern och blev förhoppningsvis inte allt för berörda.

1988, 23 år gammal, flyttade Sybilla till München där hon började jobba. Genom arbetet träffade hon den tyske friherren Cornelius von Dincklage och kärlek uppstod. Han hade för övrigt, liksom sin flickvän, en svensk mor (född Heiner).
Den 19 juni 1998 hamnade Sybilla i rampljuset tack vare sitt bröllop med Cornelius. Alla mostrar; prinsessorna Birgitta, Désirée och Christina med makar närvarade inklusive farbrodern kung Carl Gustaf med drottning Silvia och 13 av totalt 14 kusiner (kronprinsessan Victoria närvarade inte på grund av sin USA-vistelse). Så det var inte bara ett bröllop - utan en stor kunglig släktträff!

Paret fick två barn: Friherrinan Madeleine (född den 15 mars 1999) och friherre Sebastian (född den 8 september 2000).
img81/2813/amblerwed19989va.jpg 
Sybilla vid bröllopet med den tyske baronen (eller friherren) Cornelius von Dincklage 1998. Hon blev då friherrina. Morbror kung Carl Gustaf gratulerade.

Tyvärr höll inte äktenskapet med Cornelius och de separerade faktiskt 2005.
- Men jag har ingen ny pojkvän! har hon berättat för Svensk Damtidning.
Trots separationen flyttade Sybilla ändå inte tillbaka till sitt forna hemland England utan bor kvar i München. Kanske är det för att barnen inte ska ha allt för långt till föräldrarna.
Modern; prinsessan Margaretha har ju faktiskt också erbjudits att flytta tillbaka till sitt hemland, Sverige, men tackar nej till det, trots att hon är separerad från sin make och barnen för länge sedan har flyttat hemifrån.
Trots avståndet till sin mor har de bra kontakt och på släktträffar, till exempel på Sybillas farbror kung Carl Gustafs 50 och 60-års fest, syns de gå till och från dem tillsammans.

Sybilla von Dincklage talar endast lite svenska, men förstår en hel del. Hon gör en del besök här, som när hon fyllde 43 år 2008 och firade med våffelkalas på Drottningholm.
Idag arbetar friherrinnan som ansvarig för inköp och försäljning på ett klädföretag, men fram till att yngsta barnet fyllt hela tre år var hon mammaledig. Kanske är det så att hon brås på sin egen mor, som var mycket barnkär...

Kommentarer
Postat av: Sofia

Oj hjälp, du måste verkligen älska kungafamiljen! =)
Kul med folk som har intressen.

2008-05-08 @ 20:36:32
URL: http://luckyone.blogg.se
Postat av: Johannes

Haha, visst är det!

2008-05-09 @ 10:36:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0