Storslagen nyårstaffel i Danmark

Drottning Margrethe och Prins Henrik.Det blev en praktfull tillställning på fredagens Nytårstaffel, som tog plats i Christians VII's Palats, Amalienborg.
Kronprins Frederik och Kronprinsessan Mary.Uniformer, ordnar, frackar och tiaror var självklara inslag vid årets finaste middag i Danmark. Här närvarade liksom traditionen bjuder främst regeringsmedlemmar och personer från regentparets, kronprinsparets och prinsparet Joachims hov.
Grundtanken med Nytårstaffeln är nämligen att nämnda representanter skall få möjlighet att önska Hennes Majestät Drottningen ett gott nytt år.

Prins Joachim och Prinsessan Marie.Prins Joachim och prinsessan Marie var de av de kungliga som först anlände till Christian VII's Palats på Amalienborg, där middagen äger rum. Därefter kom kronprins Frederik och kronprinsessan Mary. Dessa två var också det par som lockade till sig flest fotoblixtar.
De sista att promenera på den röda mattan var naturligtvis drottning Margrethe och prins Henrik. Prinsen var till skillnad från sina söner inte klädd i uniform, utan i frack (möjligen för att han sedan oktober är pensionerad från de kungliga representationsuppdragen?).

Drottning Margrethe.Under kvällens gång bjöds det i tur och ordning på Pumpasoppa, inbakt viltterin med foie gras och hjortstek samt selleripuré och potatis. Till dessert serverades Dadelkaka.
Till detta avnjöts Rosenborgsvin, Cuvée du Jubilee 1997, Champagne Moët & Chandon och Cuvée spéciale.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0