Prinsessan Antoinette av Monaco död


Furst Alberts faster, Prinsessan Antoinette av Monaco, Baronessan de Massy, har avlidit. Hon blev 90 år gammal.
Det meddelar det monegaskiska hovet i dag, fredag. Prinsessan Antoinette, som i december fyllde 90 år, avled under torsdagsnatten på Furstinnan Graces sjukhus i Monaco. Enligt furst Alberts önskan, hissas flaggorna i Monaco på halv stång i dag och två veckors hovsorg utlyses.

Prinsessan Antoinette, Baronessan de Massy, föddes den 28 december 1920 som dotter till prinsessan Charlotte av Monaco (enda dotter till furst Louis II av Monaco) och prins Pierre, Hertig av Valentinois (född Comte de Polignac). Antoinettes enda syskon var den som sedermera blev furst Rainier III av Monaco (1923-2005).

Prinsessan var gift tre gånger, och med sin förste make Alexandre Noghès fick hon de tre barnen Elisabeth Anne, 64, Christian, 62, och Christine Alix (1951-89). Äktenskapet slutade i skilsmässa 1954.

Antoinette var en kontroversiell person i Monaco, och på 1950-talet planerade hon och Jean-Charles Ray, som hon senare skulle gifta sig med, att avsätta brodern Rainier till förmån för henne själv och hennes barn. Som en följd därav, förblev relationen med fursten och hans familj under många år frostiga.

Efter bara några veckors äktenskap med sin tredje make John Gilphin, blev prinsessan Antoinette änka sommaren 1983.

Prinsessan bodde i många år i byn Èze, inte långt från Nice, i södra Frankrike, med alla sina djur. Emellanåt syntes hon vid furstefamiljens sida då och då, som vid Monacos nationaldagsfirande och den årliga Röda kors-galan. Den senaste tiden har det dock av naturliga skäl varit tyst om henne.

Prinsessan Antoinette lämnar efter sig dottern Elisabeth Anne och sonen Christian samt fem barnbarn och sex barnbarns barn.

Höger bild: Prinsessan Antoinette bevittnar tillsammans med brorsonen furst Albert och hans Charlene Wittstock en tennismatch 2008.


Foto: Life


Kommentarer
Postat av: Ingrid

Hej! Tack för att du tittade in på min

första blogg. Ganska så svårt att få till

den.

Mvh:Mirabell Min stund på Jorden.

2011-03-23 @ 13:13:28
Postat av: Annie

Bra blogg du har! Jag har kollat igenom några av dina andra inlägg och jag diggar vad jag ser :).

2011-07-11 @ 16:05:03
URL: http://gravidforsakring.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0