Prinsessorna lyste på kvällens galamiddag
Nu i kväll ägde kungaparets galamiddag rum för Finlands president med make och prinsessorna lyste med sina utstyrslar.
Nu på torsdagskvällen bjöd kungaparet till galamiddag för presidenten och andra prominenta gäster, däribland riksdag och regering. Från kungahuset närvarade, förutom kungen och drottningen även kronprinsessan, prinsessan Madeleine och prinsessan Christina fru Magnuson.
Sedvanligt hälsades samtliga gäster välkomna i Vita Havet innan det var dags att sätta sig till bords i Karl XI:s galleri.
Kronprinsessan Victoria och lillasyster Madeleine riktigt lyste i sina aftontoiletter - prinsessan bar en guldfärgad klänning medan kronprinsessan återanvände den blå som hon hade på Nobel 2007.
Vad fick då de 160 inbjudna personerna att äta vid denna nordiska galakväll?
Till förrätt serverades, enligt kungahusets hemsida, jordärtskocks- och kastanjesoppa men ankconfit. Varmrätten bestod av ugnsstekt hälleflundra med bräserad gemsallad, grönsaker och pepparrotsvelouté.
Till dessert fick man citrondessert med fransk marräng. Vad sägs om den imponerande menyn?
Klockan elva avslutades middagen och en lång rad med limousiner och taxibilar stod utanför på kö för att köra hem gästerna. Liksom vid varje sådant här tillfälle.
Foto: IBL
Varför, varför får man alltid veta vad de äter på de "fina" middagarna men aldrig någonsin vilka underbara viner som måste ha serverats till? Vi som är Munskänkar tycker att detta är milt sagt skralt från både Sv Damt:s och Johannes sida. Kan ni ingenting om viner? När ni refererar om danska middagar så nämns det ALLTID att det serverades vin från prins Henriks vinslott. Vet ni det säkert? Eller gissar ni? Man kan ju bara ana,.. liksom. Varför är ni så sanslöst okunniga i detta kulturarv som vinet är? Skärpning!
Hej Ulla!
Dessvärre har jag inte riktigt åldern inne för att vara så där nämnvärt kunnig om vin, men naturligtvis utlyser jag härmed bättring och ska i fortsättningen försöka ta reda på vad de kungliga får att dricka!