Drottning Elizabeth blir farmors mor till jul


I veckan meddelades det att drottning Elizabeths äldsta barnbarn, Peter Phillips och hans hustru Autumn väntar sitt första barn till december.
Att det 32-åriga paret, som gifte sig i St George's Chapel i Windsor Castle den 17 maj 2008, ska bli föräldrar meddelades på torsdagen av Buckingham Palace. 
Drottning Elizabeth, 84, och hennes make, prins Philip, 89, sägs med förtjusning se fram emot familjetillskottet.

Parets barn kommer att bli drottningens första barnbarns barn, och för första gången sedan drottning Victorias tid  får följaktligen en brittisk regent just uppleva sina barnbarn som föräldrar.
I den brittiska kungafamiljen är dock inte fenomenet ovanligt. Peter Phillips själv, som för övrigt är son till prinsessan Anne, 60, skulle fylla 25 år när hans mormors mor drottning Elizabeth, Drottningmodern, gick bort år 2002.

Kommentarer
Postat av: Fältmarskalken

För mig synes det som att Hennes Majestät kommer att bli fadermoders moder och icke modermoders moder då det är Hennes Majestäts dotterson, herr Philips, som är den blivande fadern.



Den väntade barnet torde bli nummer 12 i den brittiska tronföljden. Enligt uppgift konverterade det väntade barnets moder från katolicismen till den anglikanska kyrkan före äktenskapets ingående. I annat fall hade herr Philips mist sin plats i tronföljden enligt gällande ordning.

2010-07-12 @ 10:01:47
URL: http://fieldmarchal.blogspot.com/
Postat av: Johannes

Slarvigt och dumt fel av mig. Tack, Fältmarskalken.

2010-07-12 @ 22:01:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0