Sammanfattning för december 2007

Även denna månad tar snart slut och det har blivit dags att sammanfatta den.

10 december: Nobelfesten
Den mest uppmärsammade händelsen under hela december måste vara nobelfesten. Innan själva spektaklet drog igång spekulerades det till exempel i media vilka klänningar Drottningen och Prinsessorna skulle ha på sig och om litteraturpristagaren Doris Lessing verkligen skulle komma. Nu gjorde hon inte det på grund av ryggsmärtor, men festen blev inte sämre för det, trots att många var besvikna över hennes frånvaro.
I år verkade det som om Prinsessan Madeleine tog hem segern i det omtalade "klänningkriget", men enligt andra så var det Drottningens kreation som var snyggast. 
Hursomhelst, nobelbanketten hölls traditionsenligt i  Stadshuset och till varmrätt åt man ungtupp med tuppkorv, mandelpotatis och rotselleriterrin samt silverlökspuré, kronärtskocka och rödvinsås.


20 december: Svenska akademiens högtidsdag
Vid detta datum skedde det årliga firandet av Svenska akademiens högtidsdag.  Kungaparet och Kronprinsessan Victoria närvarade och firandet skedde i Börshuset.

20 december: Nyskild prinsessa 44 år
Prinsessan Elena av Spanien fyllde den 20 december 44 år. Hon föddes 1963 som äldsta dotter till Kung Juan Carlos och Drottning Sophia. I november detta året blev det officiellt att hon skulle separera från sin make sedan 12 år;  Jaime de Marichalar.

17 december: Earlen av och heriginnan av  Wessex får en son
Den 17 december fick Drottning Elizabeths yngste son Edward, hertig av Wessex och hans hustru Sophie, hertiginna av Wessex en son. Paret har sedan tidigare en dotter; Louise (född 2003).
Den 21 december offentliggjorde hertigparet barnets namn: James Alexander Philip Theo.
James är Drottning Elizabeths åttonde barnbarn.

23 december: Drottningen 64 år
Drottning Silvia fyllde dagen innan julafton 64 år. Födelsedagen firades privat.

25 december: Kungens jultal
Kung Carl Gustaf läste på juldagen sitt traditionella jultal. Dock var det första gången han gjorde det i TV.
I år uppmanade han svenska folket att tillsammans hjälpas åt att skapa en bättre morgondag genom att minska gatuvåldet och bli mer miljövänliga. Slutligen önskade han ett gott nytt år.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0