Sammanfattning för april 2008

Trots lite dramatik i början av månaden blev april en ganska lugn månad med lagom mycket kungliga evenemang.

3 april: Prins Philip inlagd på sjukhus
Prins Philip av Storbrittanien; drottning Elizabeths make, tvingades ta in på sjukhus den 3 april för infektion i bröstet.
Redan i höstas rapporterades han ha hjärtproblem, men prinsen är inte direkt den som uppsöker läkare i onödan, så det måste ha varit allvarligt denna gången.
Men redan den 5 april checkade han ut från sjukhuset och mötte trött men glad folket som stod och väntade honom.1-3 april: Turkiets premiärminister i audiens på Slottet
I en audiens på slottet tog kung Carl XVI Gustaf emot Turkiets premiärminister Recep Tayyip. Han träffade senare också statsminister Frederik Reinfeldt.

4-6 april: Kungen och Drottningen i Sydkorea
Kungaparet deltog på ett scoutmöte i Sydkorea i början av april.

11 april: Prins William får vingar av pappa Charles 
Prins William av Storbrittanien har klarat sin fyra månaders långa utbildning inom Royal Air Force och kunde nu ta emot RAF-vingar av sin pappa; prins Charles, som är hedersordförande i organisationen.


14 april: Ny kunglighet i Belgien
Kronprins Philippe och kronprinsessan Mathilde av Belgien fick den 14 april sitt fjärde barn. Det blev en dotter som skall heta Eleonore.
Kronprinsparet har sedan tidigare barnen Elisabeth (2001), Gabriel (2003) och Emmanuel. (2005).
Blivande gudmor till henne blir kronprinsessan Victoria.

15-17 april: Luxemburgskt statsbesök i Sverige
Kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine hälsade den 15 april storhertigparet Henri och Maria-Teresa välkomna på Arlanda flygplats.
Storhertigen fick träffa talman Per Westerberg och på kvällen gav svenska kungaparet en galamiddag med speciellt inbjudna personer; regeringsmedlemmar, riksdagsledamöter och så vidare.
Statsbesöket ägde dock inte bara rum i Stockholm. Man besökte bland annat en skola i Järfälla den 16:e och olika organisationer i Linköping den 17 april. 
På bilden till vänster: prinsessan Madeleine, prins Carl Philip, storhertiginnan Maria-Teresa, kung Carl Gustaf, storhertig Henri, drottning Silvia och kronprinsessan Victoria.
På bilden till höger: storhertiginnan Maria-Teresa och kung Carl Gustaf på väg till galamiddagen den 15 april.

30 april: Kungens 62:a födelsedag
På Valborgsmässoafton fyller kungen 62 år och han kommer som vanligt ta emot gratulationer på borggården vid Stockholms slott. Klockan 12.20 sker det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0