Sammanfattning för februari 2008

Dena andra månaden på året har nu passerat och det har blivit dags för en liten tillbakablick...

6 februari: Prins Charles ger medalj till soldater
Brittiska soldater från Mercian-regementet som kommit hem från Afghanistan inbjöds av prins Charles till Clarene house. Prinsen delade sedan ut tapperhets-medaljer till soldaterna, som för några månader sedan krigade mot talibaner.
Foto: Prinsen av wales officiella hemsida (http://www.princeofwales.gov.uk/)

11 februari: Kronprinsessan Mette-Marit med i projekt
Kronprinsessan Mette-Marit av Norge kommer att delta i ett projekt, vars uppgifter är att utveckla aktiviteter för invandrarkvinnorlandet. Det är Röda korset i Norge som står bakom det hela och Kronprinsessan är organisationens beskyddare.

16 februari: Kungafamiljen på bröllop - Prinsessan Madeleine brudtärna
Kungabarnens vän Charlotte Kreuger gifte sig med Christoffer Cederlund i Sandhamn. Från kungafamiljen kom kung Carl Gustaf, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, prins Carl Philip och prinsessan Madeleine - som var brudtärna.

18 februari: Dramaten 100 år
När Dramaten fyllde 100 år närvarade bland annat kungaparet. De tillfrågades bland annat om vilken som var deras favoritskådespelare. Kungen ville inte svara, "det vore fräckt mot de andra" och Silvia svarade Margaretha Krook.

18-24 februari: Danskt statsbesök i Mexico
Den 18-24 februari befinner sig drottning Magrethe och prins Henrik i Mexico, för att avlägga ett statsbesök. Det var Mexicos president Felipe Calderón Hinojosa (bilden) som låtit inbjuda det danska regentparet. 

20-24 februari: Kungen besöker Saudiarabien
Vid kungens besök i saudiarabien mötte han ett scoutläger i öknen. Han träffade också kronprins Salman, vilken han åt lunch och invigde en fotoutställning med.

22 februari: Prinsessan Madeleine åker Vasaloppet
Som tredje personen i kungafamiljen åkte prinsessan Madeleine vasaloppet, eller "Tjejvasan", som det heter. Före henne har kung Carl Gustaf (1977, 1987 och 1997) och prins Carl Philip (2004) deltagit. 


Vad ska kungafamiljen göra på skottdagen?
Kronprinsessan Victoria ska dela ut stipendium vid "Sällsynta dagen" på "Sällsynta diagnosers riksförbund".
Källa: Kungahuset

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0