Prins Michael av Kent

Prins Michael är tillsammans med hustrun en av Storbrittaniens mest omtyckta kungligheter. Detta trots att prinsen inte är sådär jättenära släkt med de övriga kungligheterna.
Prins Michael George Charles Franklin av Kent föddes den 4 juli 1942 som andre sonen till prins George, hertig av Kent och hans hustru prinsessan Marina av Grekland. Hans farfar var kung George V och hans farbror var George VI. Det innebär alltså att han är kusin med drottning Elisabeth II. Kusin är han också med drottningens make, prins Philip, på sin mors sida, då hon ju var född prinsessa av Grekland.
Prins Michael har under hela sitt liv varit engagerad inom det militära. 1961 började han på the Royal Military Academy i Sandhurst  och sedan dess har han från det militära många titlar. Han är till exempel president för SSAF (Soldiers' , Sailors' and Airmen's Families' Association).

1978 gifte sig prinsen med den frånskilda baronessan Marie-Christine von Reibnitz från Österrike, som för övrigt fyller 63 år den 15 januari. Marie Christine tilltalas Prinsessan Michael, hertiginna av Kent, därför att hon inte är "prinsessa i sig själv", utan endast en ingift sådan...
Paret fick hur som helst två barn: Lord Frederick Windsor 1979 och Lady Gabriella Windsor 1981.
När Michael gifte sig åkte han ut ur successionsordningen, men räknas ändå som en medlem i det brittiska kungahuset. 

     Wedding Day   
Till vänster: Bröllopet mellan prins Michael och baronessan Marie Christine i Wien 1978.

Ett av hertigens största intressen är idrott. De sporterna han är särskilt intresserad av är segling och rally. 1972 var han med i Olympiska spelen och tävlade i Bobsleigh.

 

Kommentarer
Postat av: Julia Tengeland- Uhrbom

Det är otroligt vad du har fått tag på så många bilder,de är rätt roliga att kolla på. Shit att du kan skapa en hel hemsida! Du skulle kunna välja ngt om kungar till ditt projektarbete. Du borde typ få ett pris för det här, eller få besöka kungligheter. Ps. Sammanfattningen äger! Ds.

2008-04-30 @ 12:10:25
Postat av: Johannes

Tack så jättemycket, det var hemskt kul att höra!
Funderar faktiskt på att välja något om kungligheter till projektarbetet...
Ha en bra vecka så ses vi väl på lördag!

2008-05-01 @ 19:43:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0