Sammanfattning för mars 2008

Trots att det inte blev några kungliga förlovningar den här månaden hände det faktiskt en hel del annat runt om i kungahusen. Jag sammanfattar...

1 mars: Prins Harry hemkommen från Afghanistan
Prins Harry av England har varit i Afghanistan och tjänstgjort i Brittiska armén en tid. Nu har han kallats hem och välkomnas här av sin pappa; prins Charles.

11 mars: Statsbesök från Rumänien
Den 11 mars mötte kronprinsessan Victoria Rumäniens president Traïan Basescu och hans hustru Maria på Arlanda. Man gav naturligtvis lunch på slottet och presidenten fick träffa talman Per Westerberg och statsminister Fredrik Reinfeldt. Statsbesöket varade i två dagar. På bilden syns kung Carl Gustaf med presidenten (längst till höger).

12 mars: Kronprinsessan firar namnsdagen
Kronprinsessan Victoria fiardes storslaget av både svenska folket och Armens trumkår, som spelade "Med en enkel tulipan" och Victoria-fanfaren.

13 mars: Märtha Louise av Norge väntar barn
Prinsessan Märtha Louise av Norge och hennes make Ari Behn väntar sitt tredje barn. Ankomsten är beräknad i oktober.

14 mars: Furst Albert II av Monaco 50 år
Man trodde att furst Albert II av Monaco skulle förlova sig med sin Charlene Wittstock lagom till födelsedagen, men icke... Kanske firades födelsedagen i stället med en ordentlig fest på kvällen. På bilden hyllas han i alla fall av sitt folk på den stora dagen.

15-17 mars: Ungerskt statsbesök i Belgien
Ungerns president Laszlo Sólyom (bilden) avlade statsbesök i Belgien 15-17 mars.


26-27 mars: Franskt statsbesök i Storbrittanien
Den 26 mars ankom Frankrikes president Nicolas Sarkozy och hans hustru sedan snart två månader tillbaka, Carla, till London Heathrow Airport. De togs emot av prins Charles och hertiginnan Camilla. Som alltid inleds statsbesöket med en privat lunch och sedan bar det av till Westminster för att möta premiärminister Gordon Brown. Statsbesöket avslutades med en bankett i Guildhall.

26 mars-1 april: Kronprinsessan Victoria i Förenade Arabemiraten
Kronprinsessan befinner sig på ett fem dagar besök i Förenade Arabemiraten, där hon bland annat besöker Svenska skolan och inviger en utställning om Nobel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0