Drottning Elizabeths barnbarn gifter sig

Imorgon, den 17 maj, gifter sig drottning Elizabeths äldsta barnbarn Peter Philips med kanadensiskan Autumn Kelly.
Peter Philips är son till drottning Elizabeths dotter prinsessan Anne och hennes första make Mark Philips.

Peter Philips föddes den 15 november 1977 och är alltså 30 år. Hans blivande hustru fyllde den 3 maj 29 år.

Imorgon gifter sig paret i St  George's Chapel på Windsors slott. Vid giftermålet förlorar Peter sin plats i den brittiska tronföljden (klickar du på länken kommer du till min redogörelse över Englands tronföljd, Peter är nummer elva), eftersom Autumn är av katolsk härkomst.
Peter och Autumn träffades på Kanadas Grand Prix 2003 och den 28 juli 2007 förlovade de sig.

I Storbrittanien kommer bröllopet uppmärksammas rejält, eftersom Peter är den första av Drottningens barnbarn att gifta sig. 
Drottning Elizabeth har förutom Peter barnbarnen Zarah Philips (född 1981: prinsessan Annes dotter), prins Charles söner prins William (född 1982) och Henri (kallad Harry, född 1984), prins Andrews döttrar Beatrice (född 1988) och Eugenie (född 1990) och slutligen prins Edwards barn Louise (född 2003) och James (född 2007).

Det blir ju kul att det händer något positivt i det brittiska kungahuset, för de är ju inte landets folk överdrivet bortskämda med...

Nästa lördag blir det ett till kungligt bröllop; prins Joachim gifter ju sig som bekant med fransyskan Marie Cavailler. Men först får vi ju koncentrera oss på det brittiska!

Prinsessan Anne (vänster bild) blir på Norges nationaldag svärmor för första gången. Nu är det bara dottern Zarah Philips (höger bild), 26, kvar av de två syskonen som inte är gift.
zara.jpg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0