Kronprins Frederik 40 år

Kronprins Frederik fyllde den 26 maj 40 år.Igår fyllde kronprins Frederik 40 år.
Under regn mötte kronprins Frederik med familj sitt folk på sin 40-årsdag.

Först kom kronprinsfamiljen ut på slottsbalkongen och följdes sedan av födelsedagsbarnets föräldrar drottning Margrethe och prins Henrik.
Kronprinsessan Mary bar på dottern prinsessan Isabella som bjöd på ett stort leende och faktiskt såg ingen utav barnen särskilt blyga ut gentemot den samlade folkmassan.
Den äldste, prins Christian gick till och med först ut på balkongen och vinkade självsäkert.

Lagom till kronprinsens födelsedag hade man gjort en undersökning om hur många som ville se Frederik som regent NU, och det var ungefär var femte dansk.
Men dessa människor får nog stå ut med drottningen ett tag till - i en intervju har hon sagt att så länge hon orkar ska hon sitta kvar på tronen.
I de flesta länder med monarki görs lustigt nog sådana här undersökningar. Lagom till vår svenske kungs 60-årsdag stod det i någon tidning att svenska folket ville ha äldsta dottern Victoria på tronen NU (inte så rolig nyhet för kungen - på sin födelsedag och allt), i Nederländerna är det en absolut majoritet som vill att drottning Beatrix ska abdikera till förmån för sin son kronprins Willem-Alexander och så vidare.
Av erfarenhet vet de sittande regenterna förhoppningsvis att sitt folk är aningen veliga och ständigt byter åsikter, så de gör nog ingen större affär av sådana här undersökningar (och tur är ju det).  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0