Monacos nationaldag


Syskonen furst Albert II, prinsessan Stéphanie och prinsessan CarolineTidigare idag firades Monacos nationaldag av de furstliga medlemmarna.
Dagen började med en ceremoni i Monacos katedral, där furst Albert, prinsessanCaroline med make prins Ernst August av Hannover samt barnen prinsessan Alexandra, Andrea, Charlotte och Pierre Casiraghi och furst Alberts yngsta syster prinsessan Stéphanie närvarade.
Därefter hölls vaktparaden under hela familjens betraktande. Eftersom furst Albert är den ende manlige kungliga medlemmen i Monacos furstefamilj, var det endast han som kunde göra honnör för paraden och nationalsången(prinsessan Carolines söner Andrea och Pierre har ju inga kungliga titlar). När denna strama ceremoni var över ställde sig fursten med familj i ett slottsfönster och vinkade till den församlade massan.

Furstefamiljen gick i grupper till slottsplatsen där vaktparaden hölls. En av dessa grupper inrymde familjen Hannover, det vill säga prins Ernst August, Monacofödda prinsessan Caroline och gemensamma dottern prinsessan Alexandra, som har hunnit fylla 9 år.
Under en lång tid har det ryktats om prinsessystrarna Carolines och Stéphanies ovänskap, något som verkligen inte syntes idag. Tillsammans med brodern Albert ställde de glatt upp på bild och Stéphanie syntes flera gånger tala med systerns barn Andrea, Charlotte och Pierre. Kanske är den omdiskuterade konflikten ett påhitt från media..?

För att läsa bildtexterna, markera bilderna.
Foto: Getty Images, AFP och IBL

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0