Prinsparet Joachim och Marie väntar barn

Idag skriver det danska kungahuset på sin hemsida: "Deras Kungliga Högheter Prins Joachim och Prinsessan Marie har glädjen att meddela, att Prinsessan Marie är gravid".
Bara sex månader efter bröllopet i Mögetönder kyrka kan idag det kungliga paret prins Joachim och Marie avslöja att de väntar sitt första gemensamma barn. Prins Joachim har sedan tidigare sönerna Nikolai, 9 och Felix, 6, som nu alltså ska få ett halvsyskon. Födseln är beräknad i maj nästa år och kommer att äga rum på Rigshospitalet i Köpenhamn.  Detta innebär också att drottning Margrethe, 68 och prins Henrik, 74 kommer få ett femte barnbarn. Bara för några dagar sedan skrev jag faktiskt på min blogg, i ett porträtt om prins Henrik: "Den danska kungafamiljen växer ständigt. I och med sonen Joachims bröllop med Marie Cavailler finns en chans till ytterligare barnbarn för prins Henrik och hans drottning - vem vet?"  Det påståendet förverkligades lite snabbare än vad jag tidigare trott... Läs porträttet här.

Som det ser ut nu har inte den blivande modern några som helst planer på att varva ner. Enligt danska hovets hemsida åker hon idag till Marocko, för att den 17-21 november åka till Ryssland. Ett späckat schema alltså.

2009 blir ett riktigt toppenår för den lilla prinsfamiljen på Schackenborgs slott! Förutom barnets ankomst i maj, fyller prins Joachim jämnt, nämligen 40 år och äldste sonen prins Nikolai fyller 10.
 Så åtminstone en riktig bra födelsedagspresent är de garanterade! Vid barnets nedkomst är prinsessan Marie 33 år så det är absolut inte uteslutet med fler syskon i framtiden!

För att se bröllopsbilden till höger i ett större format, klicka på den.

Läs mer på Svensk Damtidning eller SVD

Kommentarer
Postat av: Gealach

Ja, just det! :-D Det lönar sig att läsa inläggen i rätt ordning, med tanke på min första kommentar. :-D

2008-11-13 @ 19:54:12
URL: http://www.metrobloggen.se/gealach

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0