Sammanfattning för november 2008

2 november: Drottning Sofia 70 år
Spanska drottning Sofia fyllde 70 år och firade detta genom att ta med släkt och vänner på en klassisk konsert i Madrid. Förutom de spanska familjemedlemmarna kom även kungligheter från Jordanien och Grekland.
Läs mer om firandet här.

Foto: Diez Minutos3-6 november: Danskt statsbesök i Tanzania
Drottning Margrethe II och prins Henrik avlade i början på november ett statsbsök i Tanzania. De togs emot av president Jakaya Kikwete (mitten).
Senast ett statsbesök från Danmark ägde rum var 1970, då drottningens far var regent.
Läs mer om statsbesöket här.

10 november: Danska prinsparet väntar barn
Bara sex månader efter prins Joachims bröllop med fransyskan Marie Cavailler, kan paret avslöja att de går i väntans tider! Födseln beräknas till maj nästa år och det blir prinsparets första gemensamma barn. Samtidigt som nyheten offentliggjordes,reste prinsessan till Marocko på officiellt besök.
Läs mer här.

4-11 november: Belgiskt statsbesök i Indien
Bara någon vecka efter kronprinsessan Victorias besök i Indien, var det belgiska kungaparet Albert II och Paolas tur att avlägga statsbesök i landet. De välkomnades av president Shrimati Patil och premiärminister Manmohan Singh.
Läs mer här.


9-11 november: Spanskt statsbesök i Japan
Spanska kungaparet reste den 9 november till Japan för ett officiellt besök. De togs emot av kejsarparet Akihito och Michiko samt kronprinsparet Naruhito och Masako. Bilden är från välkomstmiddagen. Läs mer här.
Foto: Junko Kimura/Getty Images


12-14 november: Prins Charles 60-årsfirande
När prins Charles av Storbrittanien fyllde 60 pågick festligheterna i dagarna tre.
Den 12 november ägde en TV-show med världskända komiker rum, läs mer här och här.
Dagen därpå kom kungligheter från världens alla hörn, läs mer här.
På själva födelsedagen skedde födelsedagslunchen, där det inte heller var ont om europeiska kungligheter, läs mer här och här.
För att se bilder från prinsens liv, klicka här.


19 november: Monacos nationaldag
Den högtidliga dagen började med en ceremoni i Monacos katedral. Därefter begav sig den furstliga familjen till slottsplatsen, där vaktparaden tog plats. Kungligheterna ställde sig senare i ett slottsfönster och vinkade till alla glada mongasker som samlats. På bilden prins Ernst August, prinsessan Caroline, prinsessan Stéphanie, Andrea Casiraghi och prinsessan Alexandra. Läs mer här.
Foto: Getty Images

20-21 november: Drottning Silvia och prinsessan Madeleine i New York
Drottning Silvia och prinsessan Madeleine befann sig dessa dagar i New York för att närvara på styrelsemötet för Mentor Foundation, som pågick i två dagar. Första kvällen var det galamiddag och det är härifrån som bilden är tagen.
Läs mer här.
Foto: Wire Image

21- 28 november: Belgiens kronprinspar i Indonesien och Singapore
Kronprins Philippe och kronprinsessan Mathilde av Belgien gjorde nyligen ett officiellt besök i Indonesien och Singapore. Med sig hade de en ekonomisk delegation. Man träffade bland annat i Indonesien guvernören i Jawa Barat; Ahmad Heryawan och på båda platserna ägde en galamiddag rum.

24-28 november: Danska kronprinsparet i Thailand
Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary har under några dagar varit på officiellt besök i Thailand. Anleningen är, enligt det danska hovet 150-årsjubiléet av de diplomatiska förbindelserna länderna emellan. Enligt Svensk Damtidning har inte kungligheterna märkt av oroligheterna som de senaste dagarna har pågått.
Foto: IBL

25-28 november: Drottningen och prinsessan Madeleine i Brasilien
Efter besöket i New York stod resan till Brasilien på tur. Här närvarade drottning Silvia (bilden) och prinsessan Madeleine vid "Third World Congress Against Commercial Sexual Exploitation of Children", som pågick i fyra dagar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0