Catherina Ruffing -Lennart Bernadottes "okända" dotter

Lennart Bernadottes näst äldsta dotter i andra äktenskapet; Catherina står lite i skymundan av sin äldre syster Bettina. Men Catherina sitter inte hemma och gömmer sig. Förutom att hon är utbildad landskapsarkitekt, innehar hon även posten som ordförande i Lennart Bernadotte- stiftelsen.
Grevinnan Catherina Bernadotte av Wisborg föddes den 11 april 1977 som tredje barnet till greve Lennart Bernadotte (född prins av Sverige och hertig av Småland), i hans andra äktenskap med Sonja (född Haunz).
Hon hade två äldre syskon (de äldre halvsyskonen ej inräknade): Bettina (född 1974) och Björn (1975). Senare föddes även småsyskonen Christian (1979) och Diana (1982).
Trots att fadern var 68 år vid Catherinas födelse har hennes systrar på senare tid intygat att han var en mycket lekfull far som trots sitt intensiva arbete på Mainau alltid hade tid för sina barn.
Trots att Catherina på många sätt är en framgångsrik kvinna syns hon efter sin fars död mycket sällan i offentliga sammanhang. Systrarna Bettina, som är VD och styr över Mainaus utveckling och Diana som driver en hattaffär i slottet syns av naturliga skäl mer i rampljuset. Nu i höst har de till exempel medverkat i flera intervjuer.  Storebror Björn bor som den ende utav syskonen kvar i Mainau slott och har därför blivit "medelpunkten för familjen", som Bettina uttrycker det i Svensk Damtidning nyligen.

Förra året klev dock Catherina in i rampljuset - i samband med hennes bröllop.
Den 7 juli 2007 gifte hon sig nämligen med tio år äldre ekonomen Romuald Ruffing. Paret bor idag i Konstanz och lever ett ganska anonymt liv.
Men helt privat är det ju inte. Catherina innehar, förutom sitt företag, posten som styrelseordförande i Lennart Bernadotte-stiftelsen, som sedan 1974 förvaltar ön Mainau.
Catherina har alltså ett stort ansvar för Mainau och en anledning att åka dit så ofta hon kan. Att hon inte skulle klara av att lämna Mainau klargjorde hon ju redan som barn och nu kan man alltså säga att cirkeln på ett eller annat sätt är sluten.
 
I juli 2007 gifte sig Catherina med Romuald Ruffing.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0