Bloggande kronprinsen i Afghanistan

I veckan har kronprins Willem-Alexander befunnit sig i Afghanistan för att inspektera de holländska trupperna. Därifrån har han bloggat om sina upplevelser!
Nederländernas tronföljare är mycket intresserad av det militära livet och har under årens lopp genomfört många resor utomlands, där han hälsat på holländska trupper. För två år sedan besökte kronprinsen senast Afghanistan och i tisdags bar det åter av till det krigshärjade landet.
Under de senaste utlandsvisiterna har kronprins Willem-Alexander via hovets hemsida bloggat om sina resor. Så skedde också denna gång och han skriver bland annat att han är imponerad över den utveckling Afghanistan genomgått sedan förra besöket.
"Vad som slog mig var den stora mängd av elektrisk belysning i och omkring staden Kandahar. Detta var, nästan bokstavligen, en skillnad på dag och natt med mina tidigare besök i södra Afghanistan." skriver han.

Resan var ju av naturliga skäl inte särskilt accentuerad av nöjen och liknande, men trots detta bjöd visiten vid den holländska militärbasen KAF på mycket trevligt umgänge. Detta blandat med otroligt mycket allvar, kronprinsen närvarade till exempel vid en minnesceremoni för avlidna kanadensiska soldater.

Kronprins Willem-Alexander hann under det tre dagar långa officiella besöket träffa ett imponerande antal nederländska personer från armén. Ett intresse han har är flygning (prinsen av Oranien har pilotlicens), så många samtal blev det alltså med piloter och övriga medlemmar från Battle Group och andra relaterade organisationer. Detta uppskattades också från alla håll och man ser fram emot nästa gång kronprins Willem-Alexander besöker Afghanistan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0