Drottning Elizabeth och utlandsbesöken

Var det någon som trodde att brittiska drottningen med ålderns rätt har börjat trappa ned? Inget kan vara mer fel, förra veckan besökte nämligen två utländska statschefer Storbrittanien.
Mest uppmärksammade av dessa två officiella visiter (varav ett statsbesök) var utan tvivel det som ägde rum den 1 april. Då fick nämligen USA:s nye president Barack Obama med hustru Michelle äran att träffa drottning Elizabeth för första gången. Presidenten var minst sagt förväntansfull.
- En sak jag som jag älskar med Storbrittanien är Drottningen, så jag ser väldigt mycket fram emot att träffa henne, berättade han för pressen.
President Barack Obama, Drottning Elizabeth, Presidenthustru Michelle Obama samt Prins Philip.Och visst blev mötet lyckat! Michelle Obama och drottning Elizabeth blev så goda vänner att de var tvungna att hålla om varandra på kvällens middag, något som verkligen går emot samtliga ettikettregler i det strama ö-riket.

President Felipe Calderón och Drottning Elizabeth.Något striktare blev dock det Mexikanska statsbesöket i England som ägde rum 30 mars - 2 april. Detta trivdes säkert också landets president Felipe Calderón med - han tillhör ju för inte det konservativa partiet.
Liksom alltid vid sådana här tillfällen ägde i samband med välkomnandet en lång procession ridandes från The Mall till Buckingham Palace rum. Drottningen var klädd i en rosa dräkt med kompletterande hatt samt, naturligtvis, den obligatoriska handväskan som faktiskt stack ut med sin svarta uppenbarelse. 
Samma kväll stod galamiddag på schemat och det var såklart präglat av pompa och ståt, vilket inte minst märktes på drottningens utstyrsel (se bilden ovan).
På det officiella schemat stod främst evenemang begränsat till London-området och det var säkert en nöjd president som återvände hem till Mexico på torsdagen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0