Tre drottningar på statsbesök?

Carla Bruni, Drottning Sofia och Kronprinsessan Letizia under mottagningsceremonin.Det har varit bråda dagar för Spaniens kungafamilj. Förra veckan var det statsbesök från Indien och nu idag avslutades Frankrikes visit!
Frankrikes president Nicolas Sarkozy anlände på måndagsförmiddagen till Madrid för att avlägga ett två dagar långt statsbesök, med avslut idag, tisdag. Med sig hade han hustrun Carla Bruni, exmodell och sångerska. Hon har sedan giftermålet i februari 2008 allt mer börjat jämföras med den legendariska presidentfrun i USA, Jaqueline Kennedy Onassis (1929-1994) och visst finns det likheter!
Liksom vid förra veckans Indienbesök togs paret emot av Spaniens kunga- och kronprinspar. De vittnen som såg mottagningsceremonin blev nog roade; både statsministerfrun och kronprinsessan Letizia är roade av mode, vilket naturligtvis syntes vid det här tillfället.

Efter den sedvanliga lunchen i Zarzuela-palatset besökte kungen tillsammans med presidentparet ett konstmuseum i huvudstaden. Här fick Sarkozy till exempel beskåda tavlor av den spanske konstnären Diego Velázques, som egentligen hör hemma på franska Louvren, men som tillfälligt hänger i Spanien. Vistelsen passade den allt mer kulturintresserade presidenten, han har nyligen sagt att "kulturfrågor skall inte överskattas i en ekonomisk kris".
I vilket fall som helst ägde en galamiddag rum på måndagskvällen (se bild nedan) och kung Juan Carlos uttryckte i sitt tal uppskattning över de båda ländernas goda relation till varandra. Spanien hade denna afton tre drottningar, Sofia, Letiizia och Carla Bruni, som alla lyste med sina uppenbarelser.

Kronprins Felipe, Drottning Sofia, Presidentfru Carla Sarkozy, President Nicolas Sarkozy, Kung Juan Carlos och Kronprinsessan Letizia.
 
Tisdagen präglades även den av kultur. Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia besöktes och här tillbringades mycket tid, innan det var dags att bege sig tillbaka till Frankrike.
Kungen i sin tur satt inte och rullade tummarna efter kollegornas avfärd. Han tog emot en delegation av japanska företagare och tillsammans med drottningen mötte därefter den aktive regenten organisationen Madrid 2016 Foundation, inför OS. Ingen vila på länge ser det heller ut att bli för kungafamiljen, det är fullspäckad kalender som gäller!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0