Letizia utmärkte sig vid statsbesöket

Det indiska statsbesöket i Spanien inföll på exakt samma dagar som vårt kungapars visit i Nederländerna. Och under de tre dagarna stack kronprinsessan Letizia ut mest med sina utstyrslar.


Indiens president Pratibha Patil och hennes make Devisingh Ransingh Shekhawat avlade i förra veckan med start på tisdagen, parallellt med svenska kungaparets resa till Holland, statsbesök i Spanien.
De mottogs av kung Juan Carlos, drottning Sofia, kronprins Felipe samt kronprinsessan Letizia vid en ceremoni i Madrid.
Vädret var strålande, vilket speglade sig i de kungliga damernas val av utstyrslar. Kanske kändes det med anledning av detta rent av lite synd att förlägga den officiella lunchen inomhus, i Zarzuela-palatset (kungliga slottet).
Nå, alla inblandade är ju vana vid värme, så det var kanske ingen större förlust.

Hur som helst, på tisdagskvällen ägde den obligatoriska statsbanketten rum och den som stack ut mest här var faktiskt kronprinsessan Letizia med sin knallröda stora galaklänning. Vid den officiella mottagningen tidigare under dagen utmärkte hon sig också med sin mörka vårdräkt och skyhöga klackskor med samma färg - det är en modeintresserad prinsessa vi har att göra med!
Det genomgående temat i kung Juan Carlos- och även president Pratibha Patils tal under banketten var hållbar utveckling, vilket verkligen ligger i tiden, både finanskrisen och miljöfrågan är som bekant utmärkta exempel på detta.

Kvällen därpå tog den indiska svarsmiddagen plats på Hotell Ritz i Madrid och den kom att präglas av den exotiska kulturen som Indien har att erbjuda. Här var det av naturliga skäl inte fullt lika uppklätt, åtminstone inte från kungligheternas sida. Drottning Sofia hade till exempel en ur kunglig synpunkt ganska ordinär gul dräkt, fast med dyrbara smycken inkluderat förstås! Detta kompletterade ju helhetsintrycket ansenligt.

På torsdagen skedde hemresan för det indiska presidentparet, men dessförinnan ägde det "officiella farvälet" rum vid El Pardo-palatset. Detta samma dag som svenska kungaparet reste hem till Sverige från Nederländerna.


Kommentarer
Postat av: Anita

Johannes.

Vet du varför presidenten och drottning Sophia står en liten bit framför dom andra på båda bilderna? Har det någon symbolisk betydelse eller har det bara råkat bli så tror du?

2009-04-28 @ 19:31:33
URL: http://rubin.bloggspace.se
Postat av: Johannes

Hej Demba! Bra iakttagelse, men skulle det vara någon som stod framför någon annan vore det ju kungen, alternativt också presidenten. Varför drottningen står där hon gör kan man fråga sig och jag tror det hela handlar om en slump.Snart publicerar jag ett inlägg om det franska statsbesöket i Frankrike och då står alla på en linje, vilket bekräftar teorin ovan.

2009-04-28 @ 19:39:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0