Victoria tog med sig Daniel till Brasilien

Kronprinsessan och Daniel Westling mötte pressen i Rio de Janeiro.Med anledning av Volvo Ocean Race befinner sig nu kronprinsessan Victoria i Brasilien. Och vem är med på resan om inte fästmannen Daniel Westling?
Hovet har tidigare gått ut med att Daniel före bröllopet inte kommer närvara på officiella resor eller evenemang tillsammans med kronprinsessan Victoria. Nu gjordes ett undantag, även om inte herr Westling är närvarande vid fästmöns uppdrag på dagarna. I stället mötte paret under torsdagskvällen media på Copacabanas strand i Rio de Janeiro.
- Det är helt fantastiskt här, berättade kronprinsessan för Expressen och talade samtidigt om att det var tredje gången hon befann sig på nämnda strand.
En del av Victorias släkt bor fortfarande kvar i Brasilien och mamma drottningen bodde ju faktiskt här åren 1947-1957 med sin familj. Så en hel del band finns det alltså till landet för kronprinsessan och det är ju förklarligt att hon tar med sig Daniel hit.

Den främsta anledningen till att kronprinsessan Victoria befinner sig i Brasilien är dock inte att visa upp pojkvännen för pressen. Hon är här främst för att bevittna Volvo Ocean Race, men tvingades ställa in på grund av sjukdom. I stället blev det Daniel Westling som fick inspektera båtar och dylikt, något han verkade intresserad av.
Något som inte lyfts fram tillräcklig i media tycker jag är Victorias intresse för barn, vilket väl har märkts under besöket. Enligt hovet deltog hon i onsdags på seminariumet "Children with disabilities and an independant life" samt besökte stiftelsen The Grael Foundation, som bland annat arbetar för att lära fattiga barn att segla.

Det officiella programmet för kronprinsessan avslutas på lördagen och hemresan sker dagen därpå, så kanske får hon och Daniel lite tid för välbehövlig semester?

Faksimil: Expressen


Kommentarer
Postat av: Anonym

ah skulle ju komma regnväder framåt tisdag! var bor du?

2009-04-05 @ 19:38:45
URL: http://KarinOlofsson.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0