Nya Hagasessan - kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan och Daniel Westling kommer flytta till Haga slott efter bröllopet.Nu är det klart, kronprinsessan blir den nya Hagasessan! Hon och Daniel Westling flyttar nämligen in på Haga slott.
Det var regeringen som föreslog bostaden åt vårt blivande tronföljdspar. De hade, enligt statsminister Fredrik Reinfeldt, 1940-tals idyllen med Hagasessorna i åtanke.
- Jag hoppas att det här beslutet kan lägga grunden till en ny sådan tid, sa han till Expressen på torsdagen, då beskedet blev offentligt. 
Detta beslut innebär att regeringen avsagt sig rätten till diverse anspråk på Haga slott och, som hovet uttrycker sig, kommer "slottet återföras till H.M Kungens disposition".

Haga slott ritades i början av 1800-talet för kung Gustav IV Adolf och hans hustru, drottning Fredrika. De blev dock inte långvariga, 1809 sattes den impopuläre konungen i exil och tvingades fly landet.
Det idylliska Haga slott.Därefter har i tur och ordning prinsessan Teresia, hertiginna av Dalarna (kallad Hagahertiginnan), gift med Oscar I:s yngste son prins August samt arvprins Gustaf Adolf med hustru prinsessan Sibylla med alla Hagasessor (och lillprinsen) bosatt slottet.
Vid vilken tidpunkt som vår kronprinsessa skall bosätta sig på Haga slott är oklart, men en gissning är under andra hälften av 2010. Och när detta väl sker får vi alltså en femte Hagasessa, alternativt en ny Hagahertiginna om man så vill.

Jag, liksom statsministern räknar med, att en ny Hagafamilj kommer bildas och få möjligheten att växa upp i den idylliska parken och tycker det samtidigt är roligt att kungafamiljen inte avgränsas till en plats. För det är ju faktiskt så att monarkin ger våra anrika slott liv!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0