Prinsessan Benedikte 65 år

Idag fyller danska drottningens syster, prinsessan Benedikte, 65 år! Som ung kallades hon den mest kungliga personen i danska kungafamiljen. Prinsessan var alltid rak i ryggen och lagom distanserad. Detta påstående stämmer lika väl in på prinsessan Benedikte idag, även nu när hon har nått pensionsåldern. Själv tror hon att det är ett arv från modern, drottning Ingrid.
Hon är även väldigt lik sin mor till utseendet, något som blir allt mer påtagligt ju äldre hon blir.
- Från min mor har jag ärvt det sociala engagemanget och organisationstalangen. Från min far glädjen till musiken, säger hon själv.

Prinsessan Benediktes är även mycket intresserad av hästsport, något som också gått i arv till yngsta dottern, prinsessan Nathalie, 33. Dottern deltog till och med i OS 2008 och tog hem en bronsmedalj i dressyr!
Med sin make prins Richard zu-Sayn-Wittgenstein-Berleburg har även Benedikte barnen prins Gustav, 40, och Prinsessan Alexandra, 38. Sistnämnda har givit dagens födelsedagsbarn tre barnbarn.

Känner vi prinsessan Benedikte rätt gör hon inget större väsen av sig på 65-årsdagen, utan firar den i stillhet på slottet Berleburg med hela sin familj.
 
Vänster bild: Familjen 1952 i grönländska dräkter. Frän vänster tronföljaren Margrethe, kung Frederik IX, prinsessan Anne Marie, prinsessan Benedikte och drottning Ingrid.
Höger bild: Prinsessan Benedikte är som synes en van ryttare sedan ungdomen.


Prinsessan Benedikte med morfadern, svenske kungen Gustaf VI Adolf och kusinen prinsessan Christina vid ett derby på Jägersro.


1968 gifte sig Benedikte med tyske prins Richard zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg.


Hela prinsfamiljen från vänster: Nathalie, Gustav, Benedikte, Richard och Alexandra.


Prinsessan Benedikte 65 år!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Dom där Grönländska dräkterna ger mig lite vibbar. Har varit på Grönland på en semester för ganska länge sen. Det var inte som någon annan semester man har haft.

2009-04-30 @ 17:26:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0