Ytterligare ett kungligt aprilbarn?

I mitten av maj beräknas nedkomsten av en ny dansk kunglighet, men ryktena säger att prinsessan Marie lär checka in på förlossningsavdelningen betydligt tidigare än så...
Kanske vore det inte så överraskande om danska prinsparet Joachim, 39 och Marie, 33, får sitt första gemensamma barn nu i dagarna, trots att babyn är beräknad till mitten av maj. Det är nämligen så att kungligheter brukar uppge ett senare ankomstdatum för deras telningar för att undvika en allt för intensiv press (detta knep har bland annat kronprinsessan Mathilde utnyttjat).
Skulle så vara fallet även för prinsessan Maries del och en kunglighet föds denna månad blir april minst sagt en polariserad kunglig födelsedagsmånad - i Danmark. Drottning Margrethe fyller år den 16 april, imorgon alltså (hon blir 69) och kronprinsparets dotter prinsessan Isabella fyller två år den 21 april. Men inte nog med det! Den 29:e fyller prinsessan Benedikte 65 år och vill det sig kanske hon får en liten släkting på själva födelsedagen!

I övriga Europa ser april månad ut som följande: Idag, den 15:e, fyller kronprins Philippe av Belgien 49 år, den 21 april blir drottning Elizabeth av Storbrittanien 83 år, samma dag som Margrethe fyller storhertig Henri av Luxemburg 54 år, den 27 april blir kronprins Willem Alexander av Nederländerna 42 och sist men inte minst: Vår egen kung har ju födelsedag på Valborgsmässoafton, alltså sista dagen på månaden!

För ögonblicket befinner sig prinsessans mor, Francoise, hos sin dotter i Danmark (bilden) och detta betraktas rimligen som ett tecken för att en födsel är nära förestående.
Ska alltså kungliga Europa få välkomna ytterligare ett aprilbarn till världen?

Faksimil från danska MSN

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0