Felipe på uppdrag i Ecuador

Kronprins Felipe och president Rafael Correa.Nyligen genomförde kronprins Felipe av Spanien ett officiellt besök i Ecuador.
Det var den 9 augusti som kronprins Felipe begav sig till det sydamerikanska landet Ecuador för att avlägga en officiell visit. Han hälsades välkommen av ett antal prominenta statstjänstemän och begav sig efter välkomstceremonin till presidentpalatset, där han fick sig en pratstund med president Rafael Correa. Denne framförde bland annat, å sitt lands vägnar, sin djupaste empati för de spanska offren som drabbats av organisationen ETA:s vansinniga terrordåd.
   Statsbesökets första dag avslutades med en visit vid den spanska ambassaden i Ecuador.

Måndagen den 10 augusti, besökets andra och sista dag, tillbringades även den på den spanska ambassaden, där landets föhållanden närmare redogjordes. Därefter närvarade kronprinsen vid ett parlamentsmöte för att slutligen avnjuta den officiella lunchen.

Till skillnad från många andra statsbesök var inte denna visit så glamorös och lustbetonad, mycket på grund av att kronprins Felipe reste själv. Det hela var mycket strikt och ytterst politiskt, och det fanns helt enkelt inte tid att göra nöjesinriktade saker, som museibesök eller andra kulturella fördriv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0