Nobelfestens kungliga...


...Debutant
Än är han visserligen inte kunglig, men väl prinsessan Madeleines blivande make och framtida hertig av Hälsingland och Gästrikland. Av allt att döma gick allt också mycket bra på Jonas Bergströms Nobeldebut - möjligen tack vare bordsdamen Bettina Bernadotte...

...Leende
Mitt i Herta Müllers personliga tal sprack prinsessan Madeleine plötsligt upp i ett stort leende, kanske efter att ha hört en förmodat underfundig kommentar från sin bordsgranne. När sedan litteraturpristagaren översattes till engelska lyssnade dock prinsessan uppmärksamt och djupt allvarligt.
Kontrasterna var stora på kvällens Nobelfest...

...Doldis

Greve Björn Bernadotte af Wisborg, 34 (son till Lennart Bernadotte).
   Tillsammans med sin syster gör han under banketten smygreklam för arrangemanget "Nobelpristagarna på Lindau" , där nobelpristagarna får möjlighet att träffa unga forskare. Projektet har pågått sedan 1951 och syskonen Bernadotte har synts på Nobelfesten sedan 2000-talets början. Men av den nygifte greven syntes knappt någonting på torsdagskvällen...

...Allvar
Som sagt var litteraturpristagaren Herta Müllers tal mycket personligt och här kom hon att bland annat beröra sin barndom i Rumänien.
Många av de närvarande i Stadshuset såg mycket gripna ut, och två av dessa var drottning Silvia och kronprinsessan Victoria. Applåderna var efteråt de starkaste på hela kvällen.
Det är ju så att ett bra tal bör väcka till eftertanke, och det gjorde onekligen detta.

...Lugn
Jag åsyftar inte Svenska Akademiens Kristina, som onekligen har ett stort lugn, utan Hans Majestät Kung Carl XVI Gustaf. Han talade till synes mycket ledigt med sina bordsgrannar och satt under en stor del av middagen avslappnat tillbakalutad i sin stol - ständigt med ett glatt leende....Halsband
Jag kan förvisso inget om hur trendiga smycken ska se ut, men kan trots det konstatera att Bettina Bernadottes halsband var ett av alla de smycken som stack ut mest denna kväll.
Snyggt? Det är upp till var och en att avgöra......Kroppsspråk
Prinsessan Christina har varit med vid Nobelsammanhang sedan början av 1960-talet och kan nog tillskrivas veteran på området. Men frågan är om kungens yngsta syster, som för övrigt fungerade som Sveriges första dam mellan åren 1972-76, någonsin har gestikulerat så ivrigt som hon gjorde på årets bankett?
Kommentarer
Postat av: Sofia/Kungliga Karameller

Bra bevakning av kvällen Johannes! Nobeldagen är så väldigt överväldigande att det känns rätt svårt att veta hur man ska bevaka den, men du gjorde ett bra jobb. Intressanta iakttagelser.

2009-12-11 @ 01:07:33
URL: http://kungligakarameller.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0