Grekisk kunglig förlovning

Vilket slut på det kungliga året 2009! I dag meddelades det nämligen att prins Nikolaos har ingått förlovning med sin flickvän Tatiana Blatnik!
2010 blir ett bröllopsår utan dess like! Det bevisades verkligen tidigare under måndagen, då det grekiska exil-kungaparet meddelade att deras andre son, prins Nikolaus, 40, har förlovat sig med flickvännen sedan sex år, Tatiana Blatnik, 29. Ringväxlingen sägs ha skett under söndagen den 20 december, då paret tillsammans med de kungliga släktingarna var på semester i Porto-Heli, som är beläget på den sydgrekiska halvön Peloponnesos.

Djungeltelegrafen gör gällande att den förlovningsring som Tatiana bär, tidigare har tillhört drottning Anne Marie (som bekant är född prinsessa av Danmark).
   Något pressmöte har inte ägt rum och några förlovningsbilder kommer inte att tas förrän efter årsskiftet.

Den 29-åriga fästmön har flera nationaliteter: fadern, som avled för många år sedan, kom från Slovenien/Ungern och modern Blanca Brillembourg är född i Tyskland.
  Tatiana Blatnik sysslar med mode och jobbar för Diane von Furstenberg, där hon fungerar som ansiktet utåt.

Paret på danskt dop i augusti 2009.Prins Nikolaos och Tatiana utgör ett mycket etablerat par och kommer alltid tillsammans vid festligare tillställningar, som exempelvis vid prins Joachim av Danmarks bröllop med Marie Cavailler förra året och deras son Christians dop i augusti.
Senare samma månad var Nikolaos och Tatiana på plats i Stockholm för att bevittna Ellen Stendahls bröllop med Jan Dinkelspiel (Ellen och Tatiana är sedan ungdomsåren goda vänner). Här fick de mingla med bland annat Nikolaos sysslingar kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine samt deras fästmän.

Så visst är fröken Blatnik introducerad - och accepterad, i de europeiska hoven, och inte endast i det grekiska...


Kommentarer
Postat av: Gealach

Det är så skoj att följa din blogg! Ser fram emot att göra det även nästa år! :-D

2009-12-28 @ 22:49:06
URL: http://gealach.blogg.se/
Postat av: Anita

Gott nytt år Johannes och tack för din hälsning. Kram.

2009-12-31 @ 16:58:10
URL: http://rubin.bloggspace.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0