Sedvanlig glans på Nobelbanketten

Nobelbanketten pågår i skrivande stund för fullt och den kungliga glansen är fullt märkbar!
Vid 19-tiden anlände de kungliga hedersgästerna till Stadshuset där de tillsammans med sina kavaljerer majestätiskt stegade ned för den långa trappan.

Kort efter kungens välkomstskål bjöds de cirka 1400 gästerna på Hummerconsommé med skaldjurstartar, hummer och Kalixlöjrom, som kom att följas av Tryffelfärserad vaktel med persiljerot, brysselkål och portvinssås. Desserten består av Citron och färskostmousse med havtornssorbet. Till detta serveras följande drycker: Jacquart brut Millesime 2002; Chateau la Dominique 2001 samt Tschida ba Seewinkel 2001.
Underhållningen står Romeo och Julia-kören för.
Vid Honnörsbordet


H.M Kung Carl XVI Gustaf
har under hela kvällen med glatt humör samtalat med sin bordsdam, kemipristagaren Ada E. Yonath.

H.M Drottning Silvia
är klädd i den galaklänning som hon bland annat bar på statsbesöken från Lettland och Malaysia 2005 och på kronprins Frederik av Danmarks bröllop året dessförinnan.
Om huvudet syntes Drottning Sofias Briljantdiadem, som hon använt vid 13 nobelfestligheter.
Som vanligt är det Nobelstiftelsens ordförande Marcus Storch hon har till bordet och även detta år flödar konversationen.


H.K.H Kronprinsessan Victoria bär sexknappsdiademet för andra gången på Nobeldagen (hon har tidigare använt fyrknappsdiademet vid ett flertal tillfällen).
Aftontoiletten är lila och anses av många som kvällens mest kungliga sådana.
Bordsherren heter Venkatraman Ramakrishnan, och är kemipristagare.

H.K.H Prins Carl Philip är möjligen kvällens gladaste kungliga gäst. Till skillnad från förra året hastade han sig inte fram till bordet, utan tog det något mer lugnt med sin bordsdam, Betty Boyle (hustru till fysikpristagaren).


H.K.H Prinsessan Madeleine använder sig kvällen till ära av två diadem - sitt privata, som hon bär om halsen, och fyrknappsdiademet på huvudet. I övrigt har hon på sig en mossgrön klänning med vissa svarta inslag.
Som bordsherre har hon ekonomipristagaren Oliver E. Williamson
Prinsessan Christina fru Magnuson sitter vid kemipristagaren Thomas A. Steitz och bär Ståldiademet. Något som möjligen slår tittaren är att denna Nobel-veteran glatt gestikulerar i takt med att hon lika glatt konverserar.


Grevinnan Bettina Bernadotte af Wisborg och Jonas Bergström
I kväll fick framlidne Lennart Bernadottes äldsta dotter i andra äktenskapet chansen att tala familjehistoria med den snart i släkten ingifte Jonas Bergström. Frågan är om hon utnyttjar den möjligheten...
Paret sitter, hur som helst, långt ut på Honnörsbordets kant och för sig, till synes, mycket vant.

Skärmdump: SVT

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0