Strålande kunglig middag för nobelpristagarna


Faksimil: ANPUnder fredagskvällen hölls kungens privata middag på Slottet i Stockholm och de kungliga medlemmarna strålade nästan ännu mer än vid torsdagens bankett.
Strax efter klockan 19.00 hälsades de drygt 150 gästerna välkomna av kungaparet i Vita Havet (en jättelik balsal på Kungliga Slottet) och vid halv sju intogs middagen i Karl XI:s galleri. Kronprinsessan och prins Carl Philip anlände tillsammans och tätt därefter kom prinsessan Madeleine med fästmannen Jonas Bergström, vilka följdes av prinsessan Christina fru Magnuson samt grevinnan Bettina Bernadotte af Wisborg med brodern Björn och dennes hustru Sandra (född Angerer).

Även i kväll var klädkoden frack och för damerna betydde det naturligtvis återigen långklänningar av högtidligt slag.
Drottning Silvia bar en japansk lila klänning, som liknade den hon hade på sig vid svenska svarsmiddagen på det italienska statsbesöket i mars, och på huvudet hade hon Kronprinsessan Margarethas Rubindiadem, som tidigare har tilhört prins Sigvard Bernadotte. Kronprinsessan Victoria, som möjligtvis var den mest drottninglika av alla denna kväll, hade valt ett silverfärgat fodral, och till detta Ståldiademet (som ju faster Christina använde på nobelbanketten i går). Prinsessan Madeleine återanvände förra årets nobelklänning, och ytterligare en "recycling" stod prinsessan Christina för.
Bettina och Sandra Bernadotte var stiliga i blått.

Faksimil: AFPPå menyn denna fredagskväll stod, enligt hovet, först och främst jordärtskockssoppa med vit Albatryffel och raviolo fylld med anklevermousse från frigående ankor samt stekt havsabborre med cassoulet på musslor och soranabönor. Efter det följde svampstekt rådjursytterfilé med potatisconfit, muskatpumpa och hasselnötspuré samt björnbärssky.
Till dessert serverades svartvinbärsmousse med åkerbärssorbet och salmbärsmarmelad.

Man får anta att de inbjudna, som främst inkluderade nobelpristagare och det officiella Sverige, njöt i fulla drag!


Kommentarer
Postat av: Ulla 47

Mums, vilken middag! Men - som vanligt - inte ett knyst om vilka viner som serverades. Synd. men det beror tydligen på reklamvärdet för vinproducenten. Knäppt De talar ju om vem som gjort deras klänningar, t ex.

2009-12-14 @ 14:05:35
Postat av: Johannes

Hej Ulla!

Löjligt att ta hänsyn till "reklamvärdet", när de, som du säger, inte bryr sig om just detta i andra avseenden.

2009-12-14 @ 17:26:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0