Vietnamskt statsbesök i Spanien


Det är inte bara de svenska kungligheterna som klär upp sig i galaklädsel nu i december månad. I Spanien bjöd nämligen måndagskvällen på en strålande galabankett för det vietnamesiska presidentparet.
Det var vid Kungliga slottet i El Pardo som kung Juan Carlos och drottning Sofia av Spanien på måndagen välkomnade Vietnams president, tillika statschefen Nguyễn Minh Triết och hans hustru Trần Thị Kim Chi med anledning av deras statsbesök i just Spanien. Strax därefter avnjöts den officiella lunchen på samma plats, där även prinsparet av Asturien var närvarande.

Kronprinsessan Letizia och Drottning Sofia.På kvällen ägde en galamiddag rum på Kungliga slottet i Madrid, Palacio Real, som faktiskt ofta nyttjas för detta syfte. Drottning Sofia var stilig i rött och bar sin blomstertiara. Kronprinsessan Letizia, klädd i svart, använde sin svärmors preussiska diadem. Denna har gått i arv från tyske kejsar Wilhelm II:s dotter prinsessan Victoria Luisa av Preussen till den nuvarande drottningen av Spanien, via den förstnämndas dotter Frederica av Grekland, Sofias mor.

I sitt tal under kvällen betonade kung Juan Carlos de goda relationerna länderna emellan och passade även på att uppskatta Vietnam för deras pågående uppbyggnadsprocess för att bli en modern stat.

Den 16 december avslutades statsbesöket, som för övrigt till stor del kom att beröra kulturella begivenheter, såsom konstutställningar och teaterbesök.

Kommentarer
Postat av: Anita.

Hej Johannes.

Vet du, eller kan du ta reda på om Letizia har ett barn från sitt äktenskap??Jag har läst någonstans att hon ska ha det. Och var finns det barnet nu i så fall??OBS. Jag har ny mailadress. Vet inte om jag har meddelat dig det.

2010-08-02 @ 19:46:16
URL: http://rubin.bloggspace.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0