Drottning Fabiola svårt sjuk

Sedan mitten av januari har populära drottning Fabiola av Belgien vistats på sjukhus för en allvarlig lunginflammation. Läget är, meddelade man nyligen, allvarligt men stabilt.
Fredagen den 16 januari kördes änkedrottning Fabiola av Belgien in på sjukhus för lungbesvär. Det visade sig handla om en elakartad lunginflammation, långt ifrån enkelt att hantera när man är fyllda 80. En operation ansågs snart nödvändig av läkare. I stället för att vidta inhalationsnarkos, vilket är det vanligaste, togs beslutet om att söva ner Drottningen genom hypnos. Operationen ägde rum på ett sjukhus i Liège.
Måndagen den 19 januari gick belgiska hovet ut med ett officiellt besked om drottning Fabiolas hälsa. Det sades att hennes tillstånd var: "allvarligt men stabilt".
Det senaste man fått veta angående den populära änkedrottningens hälsa är att en liten förbättring skett. Men ännu är det för tidigt att spekulera om utgången.
Enligt Flandersnews har kung Albert II besökt sin svägerska, vilket även patientens syster María Luz med övrig familj gjort.

Drottning Fabiola, född de Mora y Aragon, gifte sig i december 1960, 32 år gammal, med den belgiske kungen Baudouin. Dessa var landets kungapar i till och med 1993, då Baudouin plötsligt avled under en semester i Spanien. Äktenskapet var lyckligt men barnlöst och kungens bror Albert övertog den belgiska tronen.
Ännu som änkedrottning har Fabiola skapat sig en stark plats i kungafamiljen och är bland folket, som nämnts, mycket populär.


Kommentarer
Postat av: Demba/Anita

Förlåt Johannes.

Jag kanske har medverkat till att du har hamnat i ett getingbo. Var inte meningen. Försökte förklara att det ska vara seröst.

2009-02-04 @ 00:24:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0