Holländska kronprinsparet på äventyr

Ingen ro är det för kronprins Willem Alexander av Nederländerna och hans hustru Máxima. I januari besökte paret Förenade Arabemiraten och nu är de nyss hemkomna från Antarktis!
Om man skall vara riktigt petig besökte kronprinsparet av Holland inte bara Förenade Arabemiraten i januari. Även grannlandet Oman hanns med under denna fullspäckade resa. 
Visiten i Förenade Arabemiraten begränsades till huvudstaden Abu Dabhi, som för övrigt kronprinsessan Victoria besökte i mars förra året. Här besöktes en energiutställning samt en moské tillsammans med sheik Zayed Bin, som också är sultan i landet. I den närbelägna byn mötte paret falkar (på riktigt nära håll ska tilläggas), red kameler och rökte vattenpipa. Allt detta ägde rum i öknen - så ett riktigt äventyr bjöds det på!
I Oman tog sultan Qaboos bin al-Said von Oman emot det kungliga paret, men höll trots allt ett visst avstånd till kronprinsessan Máxima, just för att hon är kvinna. Kungligheterna var alltså fulla av nya intryck när de återvände hem till Nederländerna igen.

Med denna resa är dock inte äventyret slut för prinsparet av Oranien. På inbjudan av Nederländernas Organisation för Vetenskaplig forskning (NWO) reste kronprins Willem-Alexander och kronprinsessan Máxima den 5 februari till Antarktis för att belysa forskarnas arbete. Att just dessa kungligheter inbjöds till besöket är ingen tillfällighet, eftersom kronprinsen är ordförande i FN:s vatten- och renhållningsnämnd.
Paret besökte under den strikt representativa resan olika glaciärer, forskningsinstitut och andra miljörelaterade stationer. Kronprins Willem-Alexander imponerades av ljuset på Antarktis som varar dygnet runt.

Året har alltså börjat intensivt för den holländska kronprinsfamiljen men ett tag framöver ser det, tro det eller ej, lite lugnare ut för det populära paret. Det finns alltså tid att pusta ut  till det svenska statsbesöket som kommer äga rum i april.

Foto: RVD, IBL


Kommentarer
Postat av: Penajs - tankar, foton & musik

åh tack så mycket=)

nej konstigt nog lyckades jag klara mig undan det! jag är väldigt vidskeplig av mig ! haha, själv?

2009-02-15 @ 13:18:40
URL: http://penajs.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0