Victoria har förlovat sig med Daniel!

Idag har kronprinsessan förlovat sig!Nu är det officiellt - kronprinsessan Victoria har förlovat sig med Daniel Westling!
Idag meddelar hovet följande: I dag den 24 februari 2009 har förlovning eklaterats på Kungliga slottet mellan Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling. Som alla har väntat!

Vidare får man veta att Daniel kommer få titeln H.K.H Prins Daniel, Hertig av Västergötland och att bröllopet kommer stå vid försommaren 2010.

De förlovade samt kungaparet gick via televisionen ut med beskedet vid 14-tiden i eftermiddags. En stolt kung sade bland om blivande svärsonen:
- Vi har förstått att det är en ung herre som arbetat hårt och seriöst och vi har full förståelse för vad han gjort. Det är otroligt roligt att hälsa dig välkommen.
Han avslutade sitt lilla "tal" med konstaterandet "Det är en speciell dag för Sverige".
Drottning Silvia kunde inte låta bli att uttrycka beundran för herr Westling.
- Vi tar emot Daniel med öppna armar. Han är positiv, omtänksam och full av energi och kommer bli en utmärkt make åt Victoria.
Daniel Westling tog också till orda.
-Jag tackar Kungen och Drottningen och övriga medlemmar i den kungliga familjen. Jag ska göra allt för att förtjäna Sveriges förtroende.
Kronprinsessan sade överlyckligt att "Med Daniel vid min sida känner jag mig trygg."

Att förlovningen äger rum så här långt innan bröllopet hör till ovanligheterna. Kanske kan förklaringen till detta vara för att avsluta de intensiva spekulationerna som pågått i flera års tid.

Vid 15.30-tiden mötte Fredrik Reinfeldt pressen och konstaterade att "kärleken har segrat".

Klockan 17.00 i SVT kommer det lyckliga paret möta pressen och de kommer befinna sig i Prinsessan Sibyllas Våning, i den klassiska gröna förlovningssoffan. Så nostalgi blir det säkert för många!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0