Monacobarnen firar födelsedagar

Prinsessan Carolines dotter fyller idag 10 år. Nyligen blev äldste sonen 25.Hennes Kungliga Höghet Alexandra, Prinsessa av Hannover, Prinsessa av Stora Brittanien och Irland, Hertiginna av Brunswick-Lüneburg, fyller imorgon, måndag, 10 år.
Låter presentationen inte helt bekant? För de flesta är nämligen prinsessan Alexandra känd som en Monaco-kunglighet då hon som bekant är dotter till prinsessan Caroline, 52.
Men titlarna ärvs från mansidan och eftersom fadern är prins och överhuvud av den anrika ätten Hannover, tillhör officiellt sett även dottern denna familj.
Överhuvud kommer hon dock aldrig bli eftersom denna beskaffenhet åligger faderns äldsta son från första äktenskapet, prins Ernst August jr (som igår fyllde 26 år).

Frågan om varför morgondagens födelsedagsbarn också är prinsessa av Storbrittanien kvarstår.
Det hela har sin förklaring i att hon är sonsons sonsons sonsons dotter till kung George III av Storbrittanien (regerade 1760-1820).

Även prinsessan Carolines äldste son från sitt äktenskap med framlidne Stefano Casiraghi, Andrea, har fyllt jämnt. Det var den 8 juni han fyllde 25 år.
   Trots att han till skillnad från lillasyster inte har någon titel (det skulle i så fall vara "partyprins"), ses han som en kunglighet av framförallt skvallerpressen; han är ett tacksamt motiv.
Andrea lever i New York där han studerar, och är även ett välbekant ansikte i stadens uteliv. Rykten om en brytning mellan honom och flickvännen Tatiana Santo Domingo har förekommit, men det är inget som har bekräftats.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0