Bröllopsdatumet klart för Victoria och Daniel

Victoria följer i sina föräldrars fotspår.Idag avslöjade hovet vilken dag som kronprinsessan Victoria gifter sig med Daniel Westling. Det blir föga förvånande på ett klassiskt kungligt bröllopsdatum!
- Bröllopet blir på försommaren, som så brukligt är. Det blir vackert förhoppningsvis, sa kungen på förlovningsdagen för ett par veckor sedan. Och visst har lördagen den 19 juni 2010 alla förutsättningar att bli ett strålande bröllop mellan kronprinsessan och Daniel Westling!
Klingar förlovningsdatumet bekant? Det stämmer, för det var ju den 19 juni 1976 som kung Carl Gustaf gifte sig med Silvia Sommerlath, som bekant är Sveriges drottning.

Men bland Bernadotterna är det inte endast kungen som har valt detta datum att gifta sig på. Som hovet redan har gjort oss uppmärksamma på, gifte sig kronprins Oskar (I) med prinsessan Josefina av Leuchtenberg den 19 juni 1823, sonen kronprins Karl (XV) gifte sig på samma datum 1850 och när stod dennes yngre broder, prins Oscars (II) bröllop, om inte just den 19 juni 1857.

Att kronprinsessan och hennes fästman just väljer detta datum att gifta sig på är alltså ingen slump. Att den 19 juni 2010 infaller på en lördag är också ett plus i kanten, eftersom denna veckodag ses som den kungliga bröllopsdagen framför alla. Då har också flest människor tid att följa den stora begivenheten!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Heja Johannes! Du vann i information över Jenny. Bra påläst om Bernadotterna. Liksom Herman L. som omtalat just detta. Att Jenny missat det? Bra jobbat! F ö är det sol och 18 grader i Cannes just nu.Längtar inte hem så det stör.

2009-03-23 @ 21:19:46
Postat av: Johannes

Du har det bra där med andra ord. Härligt!

2009-03-23 @ 21:34:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0