Danska kungafamiljen i full gala

Prinsessan Benedikte, Prinsessan Marie och Prins Joachim.I tisdags stod danska kungafamiljen värd för landets kulturelit, när de bjöd till middag på Christianborgs slott.
Nära 400 danska kulturpersonligheter var bjudna till tisdagens "Kunstnerbal" på Christianborgs slott. Kungafamiljen, med drottning Margrethe som värd, var förutom henne representerade av Prins Henrik, Kronprins Frederik, Kronprinsessan Mary, Prins Joachim, Prinsessan Marie samt drottningens yngre syster Prinsessan Benedikte.
Kronprinsessan Mary och Kronprins Frederik.Kronprins Frederik stack ut med sina blå kryckor, han skadade sig nämligen under en skidtur med familjen och kommer inte bli återställd förrän om sådär en månad. Humöret var det trots allt inget fel på, varken hos kronprinsen eller någon annan. Undra på det, snart utökas som bekant den danska kungafamiljen, vilket syntes mycket väl på den blivande mamman, prinsessan Marie, 33.

Representationsmiddag med klädkod: smoking för herrar och aftonklänning för damer är inte lika vanligt i Danmark som i Sverige. Senaste gången man kunde se den danska kungafamiljen i full gala var på den traditionella nyårsmiddagen, så det var hög tid nu!

Prins Henrik och Drottning Margrethe.Menyn var liksom alltid mycket frestande. Till förrätt bjöds det lax och hummer med saffransås, till varmrätt oxfilé med svampterrin samt kammarskinka från Thy, stekt potatis och Madeirasås.
Till dessert serverades Regentkaka och för Munskänkar och övriga älskare av ädla drycker kan det avslöjas att man drack vin från prins Henriks vinslott (Chateau du Cayx 1999).
Detta enligt det danska hovet.


Kommentarer
Postat av: Ulla47

Tack för vininformationen, Johannes! Kul att veta, men hovet kunde väl berättat vilka de andra vinerna var också, för jag tvivlar på att de drack rödvin genomgående, inklusive desserten Men bra jobbat!

.

2009-03-19 @ 14:47:31
Postat av: Anita

Så söt Marie är med sin gulliga bebismage. Och kul att dom avslöjar åtminstone något om vinerna.

2009-03-19 @ 20:09:23
URL: http://rubin.bloggspace.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0