Drottningen om mordförsöket

Kronprinsparet av Holland svårt chockade.Samtidigt som vår egen kung firades på födelsedagen igår, skedde ett mordförsök riktat mot drottning Beatrix i Holland. En mycket skakad regent talade senare i TV om den fruktansvärda händelsen där fyra människor dödades.
Drottningens dag firas varje år i Nederländerna, till minne av drottning Beatrix mor drottning Julianas födelsedag, samt dotterns tronbestigning efter moderns abdikation just detta datum år 1980. Så också i år, där det hela ägde rum i staden Appeldoorn, öster om huvudstaden.
En stor förväntansfull skara hade samlats för att få en skymt av den församlade kungafamiljen. De kungliga befann sig i en öppen buss, där de i så hög grad som möjligt kunde möta sitt folk på riktigt nära håll.
Plötsligt kom en bil åkandes i full fart rätt mot bussen. Föraren, en 38-årig man, körde rakt in i stora delar av folkmassan, vilket ledde till att fyra personer dödades och minst 23 stycken andra skadades. Bilen åkte sedan in i ett stenmonument och resultatet av detta blev livshotande skador på gärningsmannen. I morse avled han.

Drottningen framträdde efter illdådet i TV.Polisen har i efterhand bekräftat att illdådet var riktat mot drottningen och det var naturligtvis en mycket chockad kungafamilj som tillsammans med offren blev dagens mittpunkt, på helt fel sätt.
Drottningen, djupt berörd och mycket skakad, talade i går kväll ut om olyckan.
- Det började som en vacker dag men slutade i tragedi. Vi var mållösa, att något så hemskt skulle kunna hända! Vår familj lider helhjärtat med offren.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0