Kungafamiljen firade 17 maj

Norska kronprinsfamiljen i morse.Idag är det som bekant Norges nationaldag och landets kungafamilj deltog naturligtvis i firandet.
De kungliga festligheterna inleddes i morse, då kronprinsparet tog emot barntåget vid deras residens Skaugum. Med sig hade de barnen prinsessan Ingrid Alexandra, 5 , prins Sverre Magnus, 3, samt kronprinsessan Mette-Marits son Marius, 12. Hela kronprinsparet bjöd på glada miner och bidrog till den redan så goda stämning som rådde bland de unga nationaldagsfirarna.
Marius hade det lite extra hektiskt. Förutom att han tillsammans med sin familj välomnade barntåget, hann han även med att ansluta sig till sin egen skolklass, som fanns på plats.

Kronprins Haakon, Prinsessan Ingrid Alexandra, Kronprinsessan Mette-Marit, Drottning Sonja och Kung Harald på Slottsbalkongen.Klockan halv elva i förmiddags steg kungafamiljen ut på slottsbalkongen till det Kungliga slottet. Barn från 110 skolor beräknas ha stått på paradgatan Karl Johans gate och fått en skymt av de populära kungligheterna.

För kung Harald och drottning Sonja stod på eftermiddagen ett besök i en av huvudstadens stadsdelar, Grünerløkka. På schemat ingick, enligt det norska hovets hemsida, bland annat närvaro vid invigningen av en musikpaviljong samt ett besök på Grünerløkka Familiesenter.

Faksimil: Aftenposten


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0