Drottningen bjöd till galamiddag
På måndagskvällen hölls drottning Margrethes galataffel för grekiska presidentparet.
Strax innan klockan 20.00 igår kväll strömmade 156 stycken välklädda gäster in till Fredensborg slott där kvällens galamiddag med anledning av det grekiska statsbesöket i Danmark ägde rum.
Danska kungafamiljen var representerad av drottning Margrethe, prins Henrik, kronprinsparet, prinsessan Benedikte samt prinsessan Elisabeth. Drottningen bar samma klänning och tiara som hon hade på prins Joachims bröllop i maj 2008 med Marie Cavailler. Kronprinsessan Mary återanvände sin vita galaklänning från samma evenemang.
De inbjudna bjöds givetvis på diverse maträtter. På menyn stod laxrätten Coulibiac de saumon med vit smörsås (sauce beurre blanc). Detta kom att följas av Filet de Boeuf Bordelaise, petits pois parisienne, pommes duchesse samt Asperges vinaigrette, vilket om man nu skall översätta (och förenkla) är oxfilé med ärtor, potatismos och sallad.
Till dessert serverades Paris Brest med citrus calamondin och rabarber. Drycker till detta var i tur och ordning La Cigaralle du Prince 2007, Chateau du Cayx 1999 samt Champagne Moët et Chandon. Prins Henrik kunde alltså vara nöjd, det var ju hans viner som fick avnjutas.
Faksimil: TV2 och BT
Strax innan klockan 20.00 igår kväll strömmade 156 stycken välklädda gäster in till Fredensborg slott där kvällens galamiddag med anledning av det grekiska statsbesöket i Danmark ägde rum.
Danska kungafamiljen var representerad av drottning Margrethe, prins Henrik, kronprinsparet, prinsessan Benedikte samt prinsessan Elisabeth. Drottningen bar samma klänning och tiara som hon hade på prins Joachims bröllop i maj 2008 med Marie Cavailler. Kronprinsessan Mary återanvände sin vita galaklänning från samma evenemang.
De inbjudna bjöds givetvis på diverse maträtter. På menyn stod laxrätten Coulibiac de saumon med vit smörsås (sauce beurre blanc). Detta kom att följas av Filet de Boeuf Bordelaise, petits pois parisienne, pommes duchesse samt Asperges vinaigrette, vilket om man nu skall översätta (och förenkla) är oxfilé med ärtor, potatismos och sallad.
Till dessert serverades Paris Brest med citrus calamondin och rabarber. Drycker till detta var i tur och ordning La Cigaralle du Prince 2007, Chateau du Cayx 1999 samt Champagne Moët et Chandon. Prins Henrik kunde alltså vara nöjd, det var ju hans viner som fick avnjutas.
Faksimil: TV2 och BT
Kommentarer
Trackback