Furstinnan Graces syster död

Tisdagen den 24 november avled Lizanne Levine Kelly, framlidna Grace av Monacos yngsta syster.
Elizabeth-Anne Kelly Levine, alltsedan barndomen kallad Lizanne, har gått bort i en ålder av 76 år. Närmast sörjande är sonen Christopher, hans hustru Victoria samt barnbarnen Elizabeth Kelly, Christopher och Virginia. Dottern Grace avled 1999, 43 år gammal.

Lizanne föddes den 25 juni 1933 som yngsta dotter till John B. Kelly (1889-1960) och hans hustru Margaret (född Majer). Äldre syskon var Margaret (1925-91), John Brendan (1927-85) och Grace, furstinna av Monaco (1929-82). 
Lillasyster Lizanne gifte sig 1955 med Donald Levine och fick tre barn. År 2000 blev hon änka.

Grace vid sin syster Lizannes sida, under hennes bröllop 1955.Som den sista personen i sin generation av klanen Kelly, och efter förlusten av dottern Grace och maken, sade Lizanne i början av 2000-talet att "vi har haft det tufft, men vi har alltid klarat oss igenom det. Vi har klarat oss igenom nästan allting. Vi har ju haft gott om lyckliga stunder också. Men nu är hela min familj borta. Det är slutet av en era och jag är den siste mohikanen".

Till sina monegaskiska systerbarn, furst Albert, prinsessan Caroline och prinsessan Stéphanie, har Lizanne Levine Kelly haft en mycket god relation, vilket bevisades under hennes begravning som hölls på lördagen. Furst Albert var nämligen på plats och representerade således även sina systrar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0