Glatt nationaldagsfirande i Monaco

Nationaldagsfirandet i Monaco den 19 november präglades av många glada miner från samtliga medlemmar av det furstliga huset.
Strax innan klockan 10.00 på torsdagsförmiddagen, anlände framlidne fust Rainiers systerdotter Elisabeth de Massy med dotter Melanie, 24, samt prinsessan Carolines tre äldsta barn Andrea, 25, Charlotte, 23, och Pierre, 22 till Monacokatedralen för att ta del av den gudstjänst som sedvanligt äger rum på Monacos nationaldag. En kort stund senare ankom även furst Albert II och hans systrar, prinsessan Caroline av Hannover och prinsessan Stéphanie. Carolines make, prins Ernst August, syntes inte vid sin hustrus sida och parets gemensamma dotter, prinsessan Alexandra, 10, var inte närvarande i katedralen.

Syskonen Andrea, Pierre och Charlotte Casiraghi samt prinsessan Alexandra av Hannover.   Foto: GettyKlockan elva var gudstjänsten till ända, och det blev dags för de furstliga (Albert och Stéphanie) - och även kungliga (Caroline och yngsta dottern Alexandra) medlemmarna att bege sig till slottet för att bese den traditionella vaktparaden, där naturligtvis landets käcka nationalhymn spelades.

De genomgående färgerna för de prominenta nationaldagsfirarna var grått och svart. Som stämningshöjare i de annars så stilfulla utstyrslarna fungerade de Massy-damerna, med sina lite annorlunda hattar (se nedan). 

Elisabeth de Massy med dottern Melanie.  Foto: GettyPå slottsbalkongen syntes fursten, prinsessorna, de tre Casiraghis samt Elisabeth och Melanie de Massy i ivrigt och framförallt glatt samspråk. Speciellt systrarna Caroline och Stéphanie verkade denna dagen vara på särskilt spexigt humör och tittade med breda leenden ut över slottsplatsen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0