Prins Charles och hertiginnan Camillas Kanadabesök

Hertiginnan av Cornwall, Prinsen av Wales, Generalguvernör Michaëlle Jean och hennes make Jean-Daniel Lafond.  Foto: GettyDe två senaste veckorna har Charles, prins av Wales och Camilla, hertiginna av Cornwall, varit i Kanada på officiellt besök.
Det kungliga paret mottogs måndagen den 2 november av premiärminister Stephen Harper vid en välkomstceremoni St John's i Newfoundland och Labrador, där både prinsen och premiärministern höll tal.
   Det är visserligen första gången prins Charles och hans Camilla besöker Kanada tillsammans, men prinsen  av Wales har varit i det till ytan enorma landet inte mindre än 15 gånger, på såväl privata som officiella visiter. Men så är han ju också, åtminstone på pappret, Kanadas framtida kung. Monarkin i landet är dock hotad av republikanska krafter, så det är troligt att den nuvarande regenten, drottning Elizabeth II, också blir den sista.

Camilla på onsdagen.Hade man räknat med samma uppståndelse som prinsens besök år 1983, 1986 och 1991 - då Diana, prinsessa av Wales var med, misstog man sig, men visst uppmärksammades kungligheternas närvaro, också för att det hela rörde så många områden i landet.
Människor från samtliga samhällsnivåer, och organisationer av alla de slag fick chansen att träffa de prominenta britterna, då paret besökte alltifrån cirkusar till regementen, kyrkor, katedraler och minnesceremonier.
På onsdagskvällen, alltså besökets elfte dag, ägde som grädden på moset till en för övrigt mycket lyckad visit, en statsbankett rum med Kanadas generalguvernör Michaëlle Jean som värd i Rideau Hall, Ottawa, Ontario (se bild ovan).


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0