Danska kungafamiljen på statsbesök i Vietnam


Prins Henrik, drottning Margrethe, president Nguyen Minth Triet, presidentfrun Tran Thi Kim Chi, kronprins Frederik och kronprinsessan Mary.
Faksimil: DR
Drottning Margrethe vid banketten.  Foto: PolFör första gången på samma gång deltar både det danska regent- och kronprinsparet vid ett statsbesök - den här gången har det burit av till Vietnam.
Landet har starka band till prins Henrik, då han tillbringade sina första år i just Vietnam och därför talar språket flytande. Med anledning av detta är det säkert extra roligt att kronprins Frederik med hustru Mary följer med och för den 75-årige prinsgemålen ägnades faktiskt söndagen åt att visa runt drottningen och kronprinsparet i landets huvudstad Hanoi - där han växte upp. Detta gjordes med hjälp av cykeltaxi och man kunde således undvika att slita ut sig allt för mycket, då besöket varar ända till fredag.
På söndagskvällen intogs, enligt det danska hovets hemsida, en middag för de kungliga medlemmarna och den officiella delegationen.

Kronprinsessan Mary och kronprins Frederik vid måndagens galamiddag.  Foto: PolDen officiella delen av statsbesöket inleddes på måndagen, då regent- och kronprinsparet vid en välkomstceremoni mottogs av Vietnams president Nguyen Minth Triet och dennes fru Tran Thi Kim Chi. Programmet var därefter späckat för samtliga av de fyra kungligheterna.
Det var kransnedläggning vid Ho Chi Minh-mausoleet, där den forna premiärministern Ho Chi Minh är begraven, visit hos Kommunistpartiets generalsekreterare Nong Duc Manh, och, för kronprins Frederik, besök vid Climate Change Institute samt på ett bryggeri. Bland mycket annat.

På kvällen ägde en statsbankett rum i Presidentpalatset. Det hela var inte allt för pampigt, då herrarna var klädda i mörk kostym. Damerna bar dock golvlånga klänningar och drottning Margrethe använde ett mindre diadem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0