Brittiska kungafamiljen markerar slutet på stridigheter

Drottningen och prins Philip vid ceremonien.På fredagen den 9 oktober samlades stora delar av den engelska kungafamiljen i St. Pauls Cathedral för att markera slutet av stridigheterna i Irak.
I sex år har Storbrittanien varit involverade i Irakkriget, men i våras blev det offentligt att den brittiska arméns inblandning skulle upphöra. Nu har detta blivit verklighet, vilket inte minst med tanke på de 170-tal döda brittiska soldaterna, är märkvärt.
Prins Charles, sonen prins William och hustrun Camilla.   Till höger prinsessan Anne.Vid en ceremoni i St. Pauls Cathedral, London, hedrades dessa under närvaro av medlemmar i den engelska kungafamiljen: drottning Elizabeth, prins Philip, hertig av Edinburgh, Charles, prins av Wales med hustru Camilla, hertiginna av Cornwall, prins William, Edward, earl av Wessex med hustru Sophie, samt Anne, the Princess Royal, med make Timothy Laurence.

Andra som var på plats vid gudstjänsten var bland andra premiärminister Gordon Brown, Iraks president Jalal Talabani, förre premiärministern Tony Blair samt krigsveteraner och anhöriga till stupade soldater.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0