Galamiddag i Spanien för Libanons president

Kronprins Felipe, drottning Sofia, president Michel Suleiman, presidentfru Wafaa Suleiman, kung Juan Carlos och kronprinsessan Letizia.


Med anledning av det pågående libanesiska besöket i Spanien, ägde på måndagskvällen en galamiddag rum för president Michel Suleiman med hustru.
Redan på förmiddagen den 19 oktober anlände Libanons president Michel Suleiman med hustru Wafaa till Madrid. De mottogs av kung Juan Carlos och drottning Sofia samt prinsparet av Asturien (med andra ord kronprins Felipe och hans fru) och begav sig sedan till Zarzuelapalatset, det vill säga kungafamiljens residens. Här intogs den obligatoriska lunchen.

Kungafamiljen anländer till galamiddagen.Samma kväll, fast på det kungliga slottet Palacio Real de Madrid, tilldrog sig en galamiddag med anledning av det officiella besöket. Föutom kungaparet närvarade kronprins Felipe och kronprinsessan Letizia, som kvällen till ära bar sitt bröllopsdiadem hon så ofta använder, samt återanvände en knallröd klänning från ett statsbesök från Indien i våras.
Kungen höll ett tal, där han bland annat konstaterade att "uppnå fred och stabilitet i Mellanöstern är och förblir inte endast en prioritet för Spaniens utrikespolitik, utan kommer att inta en central plats för målen vid vårt ordförandeskap i EU."

På tisdagen besökte, enligt spanska hovets hemsida, drottningen och presidenthustrun ett dementboende och på kvällen ägde en mottagning rum vid ett annat kungligt residens, nämligen Kungliga slottet i El Pardo.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0