Presidenten besökte belgiska och svenska kungligheter

Faksimil: SVTDen gångna veckan har Brasiliens president varit på rundresa i Europa - och träffat såväl belgiska som svenska kungligheter.
På tisdagen bjöd svenska kungaparet president Luiz Ignacio Lula da Silva på middag på kungliga slottet, med anledning av toppmötet mellan EU och Brasilien. Närvarande vid denna tillställning var, enligt SVT, även representanter från regering och näringsliv.

Det blev ett trevligt sammanträffande med president da Silva, och det var inte första gången han besökte Sverige; senast var i samband med statsbesöket i september 2007. Han hade heller inget problem att göra sig förstådd, då som bekant drottning Silvia behärskar portugisiska väl.


President Luiz Ignacio Lula da Silva och kronprins Philippe av Belgien.

Dagarna dessförinnan avlade samma president en tvådagars officiell visit i Belgien, där han tillsammans med kronprins Philippe bland annat besökte ett forum som berörde affärsförbindelser på internationell nivå. Innan detta hade da Silva och kronprinsen ett lättsamt samtal på Sheraton Hotel, Bryssel och samma förmiddag mottog kung Albert förstnämnde vid en ceremoni vid det kungliga slottet Laeken i huvudstaden.

Presidenten och kung Albert II.


Kommentarer
Postat av: Fältmarskalken

En fråga som på allvar måste tas upp är återupprättandet av den brasilianska monarkin.Information om det brasilianska kejsarhuset finns under http://www.monarquia.org.br/portal/.

2009-10-10 @ 22:37:22
URL: http://fieldmarchal.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0