Monacos nästa furstinna - vem är hon?32-åriga Charlene Wittstock är sedan den 23 juni officiellt Monacos blivande furstinna. Men vem är hon och hur ser hon på sin uppgift som ministatens framtida första dam?
Furst Albert chockade inte precis sitt folk när han för snart två månader sedan deklarerade att det var just Charlene han hade valt att ta till sin hustru - hon har flitigt synts vid hans sida under diverse officiella evenemang alltsedan 2006. Senast de dök upp tillsammans var faktiskt i helgen, vid den årliga Röda Korset-galan (den 62:a i ordningen) i Monaco (se bild ovan).
Gifter sig gör de på sedvanligt katolskt vis, med såväl borgerligt som kyrkligt bröllop. Datumen ifråga är den 2 respektive 3 juli 2011. Den borgerliga vigseln kommer att äga rum i furstepalatset, medan det kyrkliga tar plats i Monacos Notre Dame. Den sistnämnda kommer att direktsändas

Charlene Wittstock föddes den 25 februari 1978 i Bulawayo, Zimbabwe, som enda dotter till datateknikern Michael Wittstock och hans hustru Lynette. Hon har även två bröder, Gareth och Sean.
 Enligt henne själv uppfostrades de tre sykonen "med samma värderingar, dem som sporten har givit oss".
- Det var ett enkelt och hälsosamt familjeliv med starka band mellan oss, sa Charlene i en intervju med Nice-Matin nyligen.

När Charlene Wittstock var tio år, flyttade familjen till Benoni i Sydafrika. Här började Charlene i Tom Newby primary school, där det tidigt kunde konstateras att hon var en talang inom sina intresseområden.
På 1990-talet utmärkte hon sig genom att bli en av landets allra främsta juniorsimmare. Under OS i Sydney 2000 deltog hon i damlaget i 4x100 meter medley, vilket resulterade i en femteplats. Det var också här som hon träffade prins Albert av Monaco för första gången och som så småningom ledde till att de från och med år 2006 förblev ett etablerat par.

Charlene har i samband med förlovningen, konverterat från protestantismen till katolicismen och det sägs att hon till och med har lagt till sig med en monegaskisk dialekt.
- I över fyra år har jag lärt mig om Monaco, dess skilda befolkning - det är över 124 nationaliteter - och jag älskar verkligen detta land, säger hon i intervjun med Nice-Matin.

Vad vill då den blivande furstinnan sysselsätta sig med när hon blir Monacos första dam?
- I Monaco vill jag engagera mig för att försvara barnens sak, där också idrotten har en plats.
Ett uppdrag värdigt en kunglig dam, således.

Faksimil: life.com

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0