Prins Nikolaos och Tatiana Blatnik mötte media


I dag mötte prins Nikolaos och Tatiana Blatnik media med anledning av sin förlovning.
Platsen där "presskonferensen" hölls var grekiska Yacht-klubben vid Aten. Förutom paret var även prinsens föräldrar exkung Konstantin och exdrottning Anne Marie av Grekland närvarande.

Det var under en semester i grekiska Porto-Heli i julas, under en båttur, som prins Nikolaos friade till sin 29-åriga flickvän, som naturligtvis sade ja.
Han avslöjade under pressmötet att hans föräldrar blev överlyckliga och utropade något i stil med "äntligen!" när de fick höra nyheten.

Bröllopet ska stå i Grekland, var någonstans är inte bestämt ännu. Inte heller datumet är spikat, men till Svensk Damtidning säger paret att 24 augusti är ett troligt alternativ. Detta innebär att paret kommer hinna före svenska sysslingen prinsessan Madeleine, som ju gifter sig någon gång efter riksdagsvalet (antagligen i november).
Best Man blir Nikolaos äldre bror, prins Pavlos, 42.

Några praktiska saker är det emellertid man ska ordna med till dess att den grekiska exilkungafamiljen får en ny prinsessa. Tatiana Blatnik måste till exempel konvertera till den grekisk-ortodoxa kyrkan, vilket förhoppningsvis ska gå bra.


Kommentarer
Postat av: Fältmarskalken

Den grekiske Konungen heter Konstantin och icke Nikolaus.Hans Majestät Konung Konstatantin, Hellernas Konung, har aldrig officiellt abdikerat och bör därför tituleras Konung och icke exkonung. Det kan såsom ett exempel här framföras att Hans Majestät är hedersmedlem av Internationella Olympiska Kommittén (IOC) och att han här officiellt tituleras Hans Majestät Konung Konstantin.Det kan här även nämnas att Hans Majestät bär titeln Prins av Danmark.

2010-02-07 @ 18:42:57
URL: http://fieldmarchal.blogspot.com/
Postat av: Johannes

Slarvfel av mig - tack Fältmarskalken!

2010-02-07 @ 19:07:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0